Επιστροφή στα θρανία με τα λατρεμένα πλαστοζυμαράκια Play-Doh!

πλαστοζυμαράκι Play-Doh

Το καλοκαίρι τελειώνει και τα παιδιά μας επιστρέφουν στα θρανία για μια νέα δημιουργική σχολική χρονιά!

Στην επικείμενη εξόρμησή σας για τις σχολικές αγορές, αφιερώστε λίγο χρόνο και αναζητήστε παιχνίδια που προσφέρουν στο παιδί εφόδια που θα κουβαλά για μια ζωή. Είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι, το Play-Doh είναι ένας μοναδικός τρόπος να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη και μάθηση του παιδιού, βάζοντας το παιχνίδι, τη δημιουργία και την φαντασία στο επίκεντρο.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το παιχνίδι με το Play-Doh τόσο ξεχωριστό;

Δημιουργικότητα και φαντασία

Με το Play-Doh, τα μικρά παιδιά εκφράζουν τις ιδέες τους μέσω της δημιουργίας και του παιχνιδιού.

Επιστροφή στα θρανία με τα λατρεμένα πλαστοζυμαράκια Play-Doh!

Τα μεγαλύτερα παιδιά προσχολικής ηλικίας, συχνά συνθέτουν λεπτομερείς δημιουργίες παιχνιδιού. Με έναν ή περισσότερους φίλους, μπορεί να φανταστούν ότι έχουν δικό τους μανάβικο και φτιάχνουν φρούτα και λαχανικά και τα πωλούν με την ταμειακή μηχανή, ή να φανταστούν πως είναι οδοντίατροι που θεραπεύουν δοντάκια, ή σεφ ζαχαροπλαστικής που ψήνουν και πωλούν μπισκοτάκια, κέικ και ντόνατς. Τα παιχνίδια ρόλων καλλιεργούν και ενισχύουν την ενσυναίσθηση των παιδιών προσφέροντάς τους ένα από τα σημαντικότερα εφόδια για την μετέπειτα ζωή τους.

Κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη

Επιστροφή στα θρανία με τα λατρεμένα πλαστοζυμαράκια Play-Doh!

Η δημιουργία με πλαστοζυμαράκι Play-Doh επιτρέπει στα παιδιά να αισθάνονται ικανά και περήφανα για τα επιτεύγματά τους «Κοίτα! έφτιαξα ένα σκυλάκι» ή «είμαι καλή/καλός στο να φτιάχνω ζύμη για πίτσα, σαν τη μαμά!». Ακόμη, το ζύμωμα, και το πλάσιμο του Play-Doh αποτελούν ασφαλείς εξόδους για την ακόρεστη ενέργεια των μικρών σας σε αυτή την ηλικία.

Tips για τους γονείς:

Κατά τη διάρκεια του δημιουργικού παιχνιδιού στο σχολείο, τα παιδιά μιλούν για το τι καταφέρνουν και πώς. Δημιουργήστε ξανά αυτήν την ατμόσφαιρα στο σπίτι, προσκαλώντας αδέλφια, άλλα μέλη της οικογένειας και φυσικά τον εαυτό σας στο παιχνίδι! Κάντε σχόλια και ερωτήσεις για τη δημιουργία τους ώστε τα παιδιά να μπορούν να περιγράψουν και να σκεφτούν τι κάνουν. Συνδέστε το παιχνίδι τους με τον πραγματικό κόσμο π.χ. «Μήπως να φτιάξεις μια κόκκινη ντομάτα; Μια πράσινη μπορεί να μην είναι ώριμη» και διδάξτε τη συνεργασία «Θα μπορούσα να σε βοηθήσω να φτιάξεις το αυτοκινητάκι σου».  Αλληλεπιδράσεις όπως αυτές συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη μάθηση, βοηθώντας την προετοιμασία και την επιτυχία των παιδιών στο σχολείο και στη ζωή.

Γλωσσική Ανάπτυξη

Μέσω του παιχνιδιού με Play-Doh, τα παιδιά εξασκούνται στο να ακούν και να μιλούν με φίλους, αδέλφια και ενήλικες. Το παιχνίδι με πλαστοζυμαράκι Play-Doh βοηθά τα παιδιά να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους καθώς εξηγούν τι κάνουν. Για παράδειγμα, όταν ένα παιδί αναφωνεί, «κόβω!» καθώς χρησιμοποιεί το πλαστικό μαχαιράκι Play-Doh, χρησιμοποιεί τη σωστή λέξη για να περιγράψει τη δράση του.

Επιστροφή στα θρανία με τα λατρεμένα πλαστοζυμαράκια Play-Doh!

Οι δημιουργικές αυτές δραστηριότητες, βοηθούν τα παιδιά να μάθουν νέες λέξεις και να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά τις σκέψεις και τις ιδέες τους – δεξιότητες που θα χρειαστούν στη διαδικασία εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης.

Ενίσχυση του μαθηματικού τρόπου σκέψης

Δημιουργώντας με Play-Doh τα παιδιά παρατηρούν αλλαγές στο σχήμα, το βάρος και το μέγεθος καθώς σχολιάζουν, συγκρίνουν και επεξεργάζονται τα αντικείμενα που φτιάχνουν «Έφτιαξα ένα τρίγωνο». Ζητήστε από το παιδί σας να μετρήσει πόσα κομμάτια κατασκευάζει ή να τακτοποιήσει τις δημιουργίες του κατά μέγεθος ή χρώμα. Ενθαρρύνετε τη μαθηματική σκέψη ρωτώντας, «Τι σχήμα είναι αυτό; Ποιο σχήμα είναι μεγαλύτερο;» ή «Πόσα κομμάτια έχεις τώρα;»

Επιστροφή στα θρανία με τα λατρεμένα πλαστοζυμαράκια Play-Doh!

Αυτές οι εμπειρίες παιχνιδιού ενθαρρύνουν τα παιδιά να εξασκηθούν στην καταμέτρηση και στην εκμάθηση των γεωμετρικών σχημάτων. Θέτετε έτσι τις βάσεις, για τον μαθηματικό τρόπο σκέψης, προετοιμάζοντας τα παιδιά για τις πιο περίπλοκες μαθηματικές έννοιες που θα συναντήσουν τα επόμενα χρόνια.

Ανάπτυξη των μυών

Καθώς τα παιδιά σπρώχνουν, κυλούν και πιέζουν το πλαστοζυμαράκι Play-Doh, εξασκούν την ικανότητα αντιστοίχισης της κίνησης των χεριών με την κίνηση των ματιών. Επίσης κερδίζουν δύναμη, βελτιώνουν την επιδεξιότητα τους και ενισχύουν τους μύες στα χεράκια και τα δάχτυλά τους, – τους μύες δηλαδή, που θα χρησιμοποιούν για να κρατήσουν το μολυβί τους και να σχηματίσουν τις πρώτες τους λέξεις στο χαρτί.

Γιατί να επιλέξετε το PlayDoh:

☑ Είναι ασφαλές, μη τοξικό, μη αλλεργιογόνο

☑ Είναι μαλακό και εύπλαστο για τα μικρά χεράκια

☑ Προάγει τη φαντασία των παιδιών

☑ Διαθέτει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων

☑ Μυρίζει υπέροχα

☑ Τα παιδιά το λατρεύουν

☑ Οι μαμάδες το εμπιστεύονται

Επιστροφή στα θρανία με τα λατρεμένα πλαστοζυμαράκια Play-Doh!

Το πλαστοζυμαράκι Play-Doh είναι ένα ισχυρό εργαλείο εκμάθησης για πολλούς λόγους και όταν παίξετε στο σπίτι, θα ανακαλύψετε και τον πιο σημαντικό λόγο όλων: είναι απλά διασκεδαστικό! Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα στους έντονους ρυθμούς και τις αμέτρητες υποχρεώσεις, ο χρόνος που θα περάσουμε με τα παιδιά μας πρέπει να είναι ποιοτικός και διασκεδαστικός για όλους μας!

Back To School με σούπερ προσφορά

Για την περίοδο Back to School, μέχρι τις 20/09/2020 παίρνετε δώρο 4 βαζάκια Play-Doh των 112 γραμμαρίων με την αγορά Play-Doh αξίας 11,99€ και άνω. Η προσφορά ισχύει για επιλεγμένα καταστήματα.

Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα και αφήστε τα παιδιά να πλάσουν τον δικό τους κόσμο! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά;

Επιστροφή στα θρανία με τα λατρεμένα πλαστοζυμαράκια Play-Doh!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network