Κορονοϊός: Συναγερμός για θετικό κρούσμα σε μαθητή στο Κερατσίνι

Κορονοϊός: Συναγερμός για θετικό κρούσμα σε μαθητή στο Κερατσίνι

Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε τον Διευθυντή του σχολείου στο Κερατσίνι, ότι είχε γίνει λάθος στο πρώτο αποτέλεσμα του τεστ και ότι τελικά ο μαθητής είναι θετικός στον κορονοϊό.

Νέο κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο της Αττικής. Σύμφωνα με Διευθυντή σχολείου στο Κερατσίνι, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, ένας μαθητής εμφάνισε συμπτώματα του κορονοϊού με υψηλό πυρετό, μια εβδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία. Το παιδί υπεβλήθη σε τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο, όπως ενημέρωσε η οικογένεια του μαθητή τον Διευθυντή, αρχικά τους είπαν ότι ήταν αρνητικό.

Ο μαθητής, που ήταν πλέον χωρίς συμπτώματα, πήγε κανονικά τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στο σχολείο για τον αγιασμό. Ο Διευθυντής του σχολείου, ωστόσο, ανέφερε ότι την επόμενη ημέρα, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, τον ενημέρωσαν από τον ΕΟΔΥ ότι είχε γίνει λάθος στο πρώτο αποτέλεσμα του τεστ και ότι τελικά το παιδί είναι θετικό στον κορονοϊό.

Ο μαθητής από την Τρίτη παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του. Ωστόσο, στο σχολείο επικρατεί μεγάλη αναστάτωση γιατί ο μαθητής, αν και φορούσε μάσκα, ήρθε την ημέρα του αγιασμού σε επαφή με άλλους συμμαθητές του αλλά και με τους εκπαιδευτικούς. Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το κλείσιμο του συγκεκριμένου σχολείου.

Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε χθες από το υπουργείο Παιδείας, κλειστές είναι:

– Όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες της Περ. Ενότ. Λέσβου έως τις 18-09-2020

– Όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες της Περ. Ενότ. Πέλλας έως τις 18-09-2020

– Δημοτικό σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, έως τις 18-09-2020

– 2ο Δημοτικό Βουτών Ηρακλείου, Λ. Πανεπιστημίου 70, έως τις 27-09-2020

– 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής, Ηρώς Κωνσταντοπούλου 13β, έως τις 27-09-2020

– Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, έως τις 18-09-2020

– 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας, Πατρών και Ζαΐμη 39, έως τις 27-09-2020 – Αναστέλλει τη λειτουργία του μόνο το τμήμα Β5

– 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, Θεμιστοκλή Σοφούλη 2, έως τις 18-09-2020.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με νέα διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για COVID που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την Τετάρτη, η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων και για τη διάρκεια αυτής, λαμβάνεται από τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Στα σχολεία που κλείνουν η εκπαίδευση θα γίνεται εξ αποστάσεως. μέσω διαδικτύου. Στα διαδικτυακά μαθήματα θα μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές από διαφορετικά σχολεία που έχουν κλείσει, μαθητές της ίδιας τάξης φυσικά, που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα λόγω ειδικών συνθηκών, ενώ τα μαθήματα θα παραδίδουν είτε καθηγητές που ανήκουν σε ομάδας υψηλού κινδύνου και δεν πηγαίνουν στις τάξεις, η καθηγητές που πρέπει να συμπληρώσουν το ωράριό τους.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network