Μικροτραυματισμοί παιδιών | Το αμέσως επόμενο βήμα μετά το φιλί της μαμάς

Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast

Έχετε αναρωτηθεί πόσο συχνά βλέπετε εκδορές στα γόνατα ή στα χέρια των παιδιών; Πόσες φορές έχουν τρέξει με δάκρυα στα μάτια να σας δείξουν ότι χτύπησαν; Πόσες φορές έτυχε να σας καλέσουν από το σχολείο για να σας ενημερώσουν ότι το παιδί έπεσε πάνω στο παιχνίδι και χτύπησε ελαφρά αλλά σας ζητά και σας χρειάζεται; Μάλλον πολλές, είναι η απάντηση. Ως γονείς θα ξέρετε ήδη ότι οι μικροτραυματισμοί και οι πληγές είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους. Αυτό, βέβαια, είναι λογικό και αναμενόμενο. Τα παιδιά είναι παιδιά και, όσο κι αν θα θέλαμε να λέμε «πρόσεχε» ή«μη» κάθε λεπτό και να αποτρέψουμε κάθε χτύπημα, το παιχνίδι και η δράση είναι απαραίτητα για την σωματική και ψυχική τους υγεία. Τα παιδιά μας πρέπει να τρέχουν, να εξερευνούν, να σκαρφαλώνουν, να πηδούν, να κάνουν ποδήλατο και να χαίρονται με την ψυχή τους.

Αυτή είναι η «δουλειά» τους – και δική μας «δουλειά» και ευθύνη, είναι να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να τους προσφέρουμε την απαραίτητη φροντίδα.

Βήμα πρώτο: Το φιλί της μαμάς

Εσείς πόσες φορές ακούσατε ως παιδιά αυτό το κλασικό «θα το κάνω μάκια, να περάσει»; Δεν ξέρω τι λένε οι δικές σας εμπειρίες, αλλά για είμαι ειλικρινής, σε μένα έπιανε. Ο πόνος περνούσε – ή έτσι νόμιζα, αλλά μικρή σημασία έχει. Ως σύγχρονοι γονείς, μπορεί να μη λέμε πια τόσο συχνά αυτή τη φράση, αλλά νομίζω πως αυτό το μυστικό…επούλωσης, παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και ταυτόχρονα πολύ αποτελεσματικό.

Ας το σκεφτούμε λίγο. Το πρώτο πράγμα που φωνάζουνε τα παιδιά μας όταν χτυπάνε είναι συνήθως «μαμά». Κάτι μας λέει αυτή η πρώτη τους αντίδραση, έτσι δεν είναι; Ζητάνε την φροντίδα, την αγάπη και τον εφησυχασμό μας ότι όλα θα πάνε καλά! Έχουν ανάγκη από κατανόηση και ενσυναίσθηση. Ζητάνε το φιλί της μαμάς (ή του μπαμπά), που θα τα ηρεμήσει και θα κάνει τα δάκρυα να περάσουν. Το φιλί μας έχει τεράστια ψυχολογική σημασία για το παιδί. Ένα παιδί που έχει χτυπήσει χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να ξέρει ότι δεν είναι μόνο, να νιώσει προστατευμένο και ασφαλές.

Ως μαμά δύο παιδιών έχω βιώσει πολλές τέτοιες στιγμές. Υπήρξαν φορές που έκανα το γραφείο-σχολείο σχεδόν πετώντας και προσπάθησα πολύ να παραμείνω ψύχραιμη και να μην μεταδώσω στο παιδί το άγχος μου. Υπήρξαν βέβαια και οι άλλες φορές. Εκείνες που το χτύπημα ήταν πραγματικά μικρό ή σχεδόν ανύπαρκτο, αλλά για το παιδί ήταν κάτι μεγάλο και σημαντικό. Το να σκύψουμε στο ύψος του, να το αγκαλιάσουμε και να το παρηγορήσουμε είναι πάντα αναγκαίο, ανεξάρτητα από το μεγάλο ή μικρό τραύμα, την εκδορά ή το κόψιμο. Αξίζει να το θυμόμαστε αυτό. Δεν υποτιμάμε ποτέ το συναίσθημα του παιδιού, το καθησυχάζουμε, το φιλάμε και κάνουμε έτσι το πρώτο απαραίτητο βήμα για την επούλωση. Της πληγής και της ψυχής – ή και το ανάποδο.

Βήμα δεύτερο: Τώρα, ας διώξουμε την πληγή

Είναι αλήθεια ότι η αγάπη και η παρηγοριά μπορούν να κάνουν θαύματα. Αποδεδειγμένα. Μπορούν επίσης να εξαφανίσουν στο λεπτό τα δάκρυα, τον πόνο και τον φόβο του παιδιού. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που δεν μπορούν να διώξουν κι αυτό είναι η ίδια η πληγή… Για να φύγει η πληγή πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να έχουμε εφοδιαστεί με τα κατάλληλα προϊόντα. Ευτυχώς -για όλους μας- η σωστή περιποίηση μίας μικρής πληγής είναι πια εύκολη υπόθεση και μπορεί να γίνει γρήγορα στο σπίτι, στο σχολείο ή στη βόλτα.

Για να κλείσει η πληγή έως και 2 φορές πιο γρήγορα και μάλιστα χωρίς να αφήσει σημάδια, χρησιμοποιούμε την Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast. Ένα απαραίτητο προϊόν περιποίησης και φροντίδας όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά για όλη την οικογένεια.

Μικροτραυματισμοί παιδιών | Το αμέσως επόμενο βήμα μετά το φιλί της μαμάς

Από την εμπειρία μου θα σας πω ότι είναι πολύ πιθανό τα παιδιά να χτυπήσουν ξανά στο ίδιο σημείο, να μολύνουν την πληγή πάνω στο παιχνίδι ή και να την πειράξουν. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να ενυδατώνουμε την πληγή ώστε να κλείσει πιο γρήγορα και να μην αφήσει κάποιο σημάδι.

Η Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast είναι ο καλύτερος «σύμμαχος» και την επιλέγουμε γιατί:

 • Ενισχύει την επούλωση των πληγών και των ουλών του δέρματος
 • Προσφέρει μέχρι και 2 φορές ταχύτερη επούλωση – σε σύγκριση με μία απεριποίητη πληγή
 • Προλαμβάνει τη δημιουργία ουλών
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανοιχτές πληγές
 • Δεν περιέχει ζωικά παράγωγα
 • Η συγκεκριμένη κρέμα δημιουργεί ένα αεροδιαπερατό προστατευτικό φιλμ που εμποδίζει την πληγή από το να ξηραθεί και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες υγρασίας για την επούλωση των πληγών, που συμβάλλουν στη φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Τα καλά νέα για εμάς τους γονείς, είναι ότι η συγκεκριμένη κρέμα είναι ιδιαίτερα φιλική με την επιδερμίδα και κατάλληλη για μωρά, παιδιά και ευαίσθητες επιδερμίδες.

  Μικροτραυματισμοί παιδιών | Το αμέσως επόμενο βήμα μετά το φιλί της μαμάς

  Οι ειδικοί της Hansaplast συνιστούν να χρησιμοποιούμε την Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast σε καθημερινή βάση μέχρι η πληγή να επουλωθεί πλήρως. Μετά από συστηματική χρήση, τόσο σε πληγές των παιδιών όσο και σε δικά μου μικρά εγκαύματα στην κουζίνα, μπορώ να πω ότι πραγματικά μειώνει τα σημάδια και βοηθά στην πρόληψη δημιουργίας ουλών προσφέροντας καλύτερο κοσμητικό αποτέλεσμα. Έτσι, τα παιδιά μας δεν θα έχουν τα σημάδια που πολύ πιθανόν έχουμε εμείς για να μας θυμίζουν πτώσεις και χτυπήματα.

  Γι’ αυτή την ιδιαίτερη σχολική χρονιά με την ασφάλεια και την υγιεινή σε πρώτο πλάνο, έχω ήδη προσθέσει στο φαρμακείο του σπιτιού και του αυτοκινήτου ένα πολύ βολικό πρακτικό kit της Hansaplast με 3 προϊόντα (Σπρέυ Καθαρισμού Πληγών HansaplastΚρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast, Επίθεμα πληγών Hansaplast) για να είμαστε όσο πιο προετοιμασμένοι και ήσυχοι γίνεται. Αν το παιδάκι σας είναι σε ηλικία που μπορεί -μετά από την κατάλληλη εκπαίδευση από εσάς- να τα χρησιμοποιήσει και μόνο του, μπορείτε να προσθέσετε το συγκεκριμένο kit και στην σχολική του τσάντα.

  Η γνωστή ρήση που λέει πως, «παιδί είναι, θα πέσει, θα χτυπήσει…», όσο κι αν δεν σας καθησυχάζει καθόλου και δεν θέλετε και να την ακούτε (σας νιώθω!) είναι αλήθεια. Ως μαμά δύο παιδιών την επιβεβαιώνω και την προσυπογράφω. Ας είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και ας ευχόμαστε όλα τους τα τραύματα να είναι μικρά και να περνούν μαγικά: με ένα φιλί και μια κρέμα.

  Καλή σχολική χρονιά!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network