Άνοιγμα Λυκείων στις 12 Απριλίου ζητά η κυβέρνηση: Διαφωνίες λοιμωξιολόγων

Άνοιγμα Λυκείων στις 12 Απριλίου ζητά η κυβέρνηση: Διαφωνίες λοιμωξιολόγων

Έντονο προβληματισμό αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις στους κόλπους των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν αυτή την ώρα με την παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, προκαλεί ο τρόπος ανοίγματος των Λυκείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του theTOC, στο επίκεντρο του προβληματισμού βρίσκεται η επιδημιολογική εικόνα των τριών περιοχών στις οποίες, στην προηγούμενη συνεδρίασή τους οι ειδικοί έκριναν ότι δεν πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο. Δηλαδή, στη Θεσσαλονίκη, στην Αχαΐα και στην Κοζάνη.

Στη συνεδρίαση, που άρχισε στις 10 το πρωί, για τις τρεις περιοχές η εικόνα που έδωσαν οι επιδημιολογοι δεν ήταν καλή. Με αυτό το δεδομένο, υπάρχει η άποψη πως δεν μπορεί να είναι κλειστά τα μαγαζιά και να ανοίξουν τα σχολεία, έστω μόνο τα Λύκεια.

Πάντως, σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του Λυκείου από τη Δευτέρα, ωστόσο, προέχει η εισήγηση της επιτροπής.

Σημειώνεται ότι η όποια απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, πιθανότατα από την υπουργό Παιδείας.

Ενδεχόμενο ανοίγματος δύο ταχυτήτων ανά περιοχή;

Το στοιχείο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του theTOC, έχει συζητηθεί από τους επιτελείς του υπουργείου Παιδείας και έχει υπάρξει έντονος προβληματισμός για το πώς θα οργανωθεί η εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία σε περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι προκρίνουν το άνοιγμα σε δύο ταχύτητες.

Δηλαδή, έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων τη Δευτέρα 12 Απριλίου στα Λύκεια των περιοχών που εμφανίζουν καλύτερη επιδημιολογική εικόνα και σε δεύτερο χρόνο -πιθανόν μια εβδομάδα μετά- στις επιδημιολογικά φορτισμένες περιοχές. Στο υπουργείο Παιδείας, πάντως, δεν τίθεται θέμα ανοίγματος μόνο της Γ’ Λυκείου, για λόγους καθαρά πρακτικούς.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση που έδωσε νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τη Δευτέρα τα Λύκεια σε όλες της περιοχές της χώρας. Η κ. Μακρή είπε πως αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν και για τον λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ύλης για να εξαλείψει τις ανισότητες.

Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε πως όλα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών. Επιπλέον, η κ. Μακρή είπε πως αν οι ειδικοί δώσουν το “πράσινο φως” για το άνοιγμα των Γυμνασίων και της Πρωτοβάθμιας στις 19 Απριλίου, αυτό θα γίνει παρά το ότι υπάρχουν κάποιες φωνές που λένε να μην ανοίξουν τα σχολεία για μια εβδομάδα πριν το Πάσχα και μετά να ξανακλείσουν, τονίζοντας πως η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης μάθηση.

Εξαδάκτυλος: Όχι άνοιγμα σχολείων την ώρα που τα μαγαζιά είναι κλειστά

Διαβάστε τη συνέχεια στο thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network