Αποφοίτησε από το σχολείο στα 9 του! Ο David Balogun έγινε ένας από τους νεότερους αποφοίτους λυκείου

παιδί θαύμα, απόφοιτος λυκείου

Ο 9χρονος David Balogun από την Πενσυλβάνια έγινε ένας από τους νεότερους αποφοίτους λυκείου, αφού πήρε ήδη το απολυτήριο του, αναφέρει το WGAL-TV.

Ο Balogun αποφοίτητησε από το Reach Cyber Charter School, στο οποίο παρακολούθησε μαθήματα εξ αποστάσεως από το σπίτι του στο Bensalem στην κομητεία Bucks. Του αρέσουν ιδιαίτερα οι θετικές επιστήμες και ο προγραμματισμός υπολογιστών και το όνειρό του είναι γίνει αστροφυσικός, ώστε να μπορεί να μελετήσει τις μαύρες τρύπες. “Δεν με δυσκόλεψαν. Ίσα-ίσα, με υποστήριξαν, λέγοντας μου: “Μπορείς να το κάνεις αυτό. Μπορείς να το κάνεις κι αυτό”, δήλωσε ο Balogun για το σχολείο του.

“Έπρεπε να σκεφτώ διαφορετικά. Ήθελε να παίζει μαξιλαροπόλεμο όταν δεν έπρεπε, να πετάει  μπάλες μέσα στο σπίτι. Παραμένει ένα 9χρονο παιδί που όμως έχει την ικανότητα να κατανοεί πολλές έννοιες προχωρημένες για την ηλικία του, έννοιες που κι εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω”, δήλωσε η μητέρα του Ronya. Ο Balogun εκπαιδεύεται επίσης για μαύρη ζώνη στις πολεμικές τέχνες και του αρέσει να παίζει πιάνο.

Μόνο δύο άλλα άτομα έχουν αποφοιτήσει από το λύκειο σε ηλικία εννέα ετών ή νεότερα, σύμφωνα με το Oldest.org. Το μόνο άτομο που αποφοίτησε πιο νωρίς από τον Balogun ήταν ο Michael Kearney, ο οποίος κατέχει επί του παρόντος το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον νεότερο απόφοιτο λυκείου, αφού αποφοίτησε σε ηλικία μόλις έξι ετών το 1990.

Από τότε που αποφοίτησε ο Balogun έχει ήδη ολοκληρώσει ένα εξάμηνο στο κολέγιο Bucks County. Η οικογένειά του εξετάζει τώρα πώς θα μπορούσε το παιδί να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα των κολεγίων και των πανεπιστημίων. “Θα στείλω το εννιάχρονο παιδί μου στο Χάρβαρντ ενώ ζω στην [Πενσυλβάνια];”, δήλωσε ο πατέρας του, Χένρι. “Όχι, δεν θα το κάνω” πρόσθεσε.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network