Διά ζώσης τα μαθήματα στα πανεπιστήμια από τον προσεχή Οκτώβριο

Διά ζώσης τα μαθήματα στα πανεπιστήμια από τον προσεχή Οκτώβριο

Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, δήλωσε πως τα Πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν κανονικά από τον Οκτώβρη, με τους φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους από κοντά.

«Τα μαθήματα από την 1η Οκτωβρίου ξεκινούν δια ζώσης. Δεν θα ξανά γίνουν εξ αποστάσεως. Τα αμφιθέατρα θα είναι ανοικτά για όσους έχουν κάνει εμβόλιο ή έχουν πιστοποιητικό νοσήσεως. Θα εξετάσουμε τους όρους που οι υπόλοιποι θα μπορούν να παρακολουθήσουν ή να είναι μέσα στα πανεπιστήμια» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega.

Ο κ. Συρίγος συμπλήρωσε πως οι εξετάσεις θα γίνουν όπως τον Ιούνιο, δηλαδή τα τμήματα θα αποφασίσουν αν θα γίνουν δια ζώσης ή εξ’ αποστάσεως.

Συρίγος: Απαραίτητο μέτρο η ΕΒΕ

Σχετικά με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, την χαρακτήρισε ως ένα απαραίτητο μέτρο λέγοντας: «Τα τελευταία χρόνια εισέρχονται στα ΑΕΙ άτομα με βαθμολογία 1,2 ή 3. Κατά τεκμήριο αυτά τα άτομα δεν αποφοιτούν ποτέ. Ένα 35-40% δεν αποφοιτά ποτέ σε τμήματα με πολύ χαμηλή βάση εισαγωγής. Μπαίνουν με πολύ χαμηλούς βαθμούς και δεν έχουν τα ακαδημαϊκά προσόντα για να συνεχίσουν σε ακαδημαϊκό επίπεδο».

Ο κ. Συρίγος συμπλήρωσε πως «παλαιότερα ήταν το 10 η ΕΒΕ. Για αυτό επιλέχθηκε φέτος ως σύστημα η ΕΒΕ που αφορά στον μέσο όρο των φοιτητών που δίνουν τη συγκεκριμένη χρονιά. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε ειδικά στην Αρχιτεκτονική σχολή. Εκεί φαίνεται ότι τα θέματα ήταν πολύ εύκολα, οπότε πολύ έγραψαν πάνω από το 10. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα έβαλαν υψηλό συντελεστή για βάση εισαγωγής, με αποτέλεσμα η ΕΒΕ σε κάποιες Πολυτεχνικές σχολές να κυμαίνεται στο 14-15».

Κανονικά θα λειτουργήσουν και τα σχολεία από Σεπτέμβριο

Σε παλαιότερη δήλωσή της, η υπουργός Παιδείας είχε ανακοινώσει πως θα λειτουργήσουν κανονικά και τα σχολεία, αναφέροντας πως το 73% των εκπαιδευτικών είναι ήδη εμβολιασμένο ή έχει κλείσει ραντεβού.

«Τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς μας, το 73%, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτή την ανταπόκριση. Ομως χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς. Απευθύνω πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν. Πέρυσι είχαμε την πανδημία, όμως δεν είχαμε αυτό το υπερόπλο που έχουμε σήμερα, το εμβόλιο» είχε πει χαρακτηριστικά στις 14 Ιουλίου 2021.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network