Δημόσιο δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι δημιούργησε σχολική αίθουσα «ηρεμίας – ησυχίας»

σχολική αίθουσα ηρεμίας ησυχίας

Το καλό – και σίγουρα διαφορετικό – νέο της ημέρας:

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου εκτός από τις κλασικές αίθουσες διδασκαλίας διαθέτει πλέον και την πρωτοποριακή για τα δεδομένα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος «Αίθουσα ηρεμίας- ησυχίας».

Η ανακοίνωση του σχολείου:

Στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ και ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής διδακτικών πρακτικών μεταξύ των εταιρικών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποφασίσαμε τη δημιουργία μιας καινοτόμου και πρωτοποριακής δράσης:

τη λειτουργία μιας σχολικής αίθουσας με την ονομασία «Αίθουσα Ηρεμίας- Ησυχίας» που στόχο έχει την προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών, τη βελτίωση της σχολικής επίδοσης, την ομαλή ένταξη και προσαρμογή των μαθητών στο σχολείο, με παιδαγωγικές μεθόδους αποφόρτισης-εκτόνωσης των μαθητών, εξάσκησης της συγκέντρωσης και προσοχής, δημιουργίας συνθηκών, χαλάρωσης, ηρεμίας κλπ.

σχολική αίθουσα ηρεμίας ησυχίας

Την Πέμπτη 6/3/19 έγινε η παρουσίαση της νέας σχολικής αίθουσας στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και φορείς της εκπαίδευσης, του Δήμου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Τ. Θεοδωράκος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας κ. Στάμος Αδάμ, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής αρμοδιότητας Π.Ε. Γ΄ Αθήνας κ. Μαρίνος Παρασκευόπουλος, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας κ. Π. Πήλιουρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου ΔΣ κ. Κ. Κωνσταντάκος, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του σχολείου μας.

σχολική αίθουσα ηρεμίας ησυχίας

Η ανταπόκριση ήταν θετική και τα μηνύματα που λάβαμε ήταν ενθαρρυντικά και αισιόδοξα.

Ευελπιστούμε στην καλύτερη δυνατή λειτουργία της σχολικής Αίθουσας Ηρεμίας- Ησυχίας και αναμένουμε θετικά αποτελέσματα στη μαθησιακή διαδικασία, στη ψυχική υγεία και στις διαπροσωπικές σχέσεις των μαθητών.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network