Τσιόδρας για τα σχολεία: Εγώ νομίζω ότι μπορούν να ανοίξουν, αλλά θα αποφασίσει η επιτροπή

Θετικός στο άνοιγμα των σχολείων εμφανίστηκε σήμερα στη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο υγείας ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Αλλά από την απάντησή του φάνηκε ότι στην επιτροπή των ειδικών υπάρχουν και άλλοι με άλλη άποψη.

Είναι σαφές ότι τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο και τα μικρά παιδιά ακόμα λιγότερο. Ο ρόλος τους στη διασπορά δεν φαίνεται να είναι πολύ μεγάλος. Η κοινωνία πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει και θα αρχίσει από τις λιγότερο ευπαθείς ομάδες. Εγώ νομίζω, είπε, ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, αλλά είμαι μέλος της Επιτροπής και θα αποφασίσουμε όλοι μαζί. Το αν θα ανοίξουν αφορά και το τι ακολουθεί το άνοιγμα των σχολείων. Αν οι οικογένειές τους έχουν για παράδειγμα ευπαθείς ομάδες. Αν υπάρχει τρόπος να απομακρυνθούν οι ευπαθείς ομάδες.

Σήμερα συζητήσαμε το πόσο επέδρασε το κλείσιμο των σχολείων στην όλη αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα μέτρα είχαν μια επίδρασης της τάξεως του 80% και τα σχολεία επέδρασαν στο 15-20% περίπου. Ευτυχώς, πρόσθεσε, έχουμε μαθηματικά μοντέλα που μας επιτρέπουν να δούμε πόσο θα επηρεάσει το άνοιγμα των σχολείων την εξέλιξη της επιδημικής καμπύλης. Τα ειδικά κριτήρια και οι ειδικές προϋποθέσεις ανοίγματος δεν αναιρούν τα μέτρα υγιεινής που θα πρέπει να προσέχουμε. Η επάνοδος στην κανονικότητα θα γίνει με τήρηση των μέτρων υγιεινής ακόμη και της μάσκας, για να καλύψουμε και αυτό το ενδεχόμενο μετάδοσης από κάποιον ασυμπτωματικό“.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network