Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ανοίγουν 10 ή 17 Μαΐου – Εξετάζεται το self test

Βρεφονηπιακοί σταθμοί

Την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου οι αποφάσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνονται self test στα παιδιά – Οι πιθανές ημερομηνίες.

Στις 10 ή στις 17 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί όλης της χώρας, στο πλαίσιο της σταδιακής επανέναρξης της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Μετά το άνοιγμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, στις 10 Μαΐου, το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών υπολογίζεται να γίνει στις 10 Μαΐου ή μια εβδομάδα αργότερα, με τους αρμόδιους να μην έχουν αποφασίσει για την ακριβή ημερομηνία.

Οι αποφάσεις την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου

Μιλώντας στο Open, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά: “Αυτό που βλέπουμε με την επιτροπή των ειδικών είναι το σταδιακό άνοιγμα, ώστε να βλέπουμε πώς ανταποκρίνεται η κοινωνία και πώς διαχέεται ο κορονοϊός”.

Και συμπλήρωσε: “Ξεκινώντας ανάποδα ηλικιακά περιμένουμε να δούμε πώς πηγαίνει το άνοιγμα των λοιπών δραστηριοτήτων ώστε να αφήσουμε τα παιδιά των βρεφονηπιακών να πάνε στις τάξεις. Πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θα είμαστε εδώ για να σας δώσω ξανά μία απάντηση. Μπορεί να ανοίξουν στις 10 Μαΐου μπορεί την επόμενη εβδομάδα (17/5) αν όλα πάνε καλά” είπε.

Οι βρεφονηπιακοί θα ανοίξουν με self test;

Για το αν οι βρεφονηπιακοί θα ανοίξουν με self test και για τα μικρά παιδιά η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι είναι κάτι που εξετάζεται.

“Το βλέπουμε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα self test. Είναι ένα εργαλείο που τα μικρά παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν” ανέφερε.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network