5 συμβουλές μιας μητέρας που είναι στο σπίτι σε έναν πατέρα που δουλεύει όλη μέρα

στο σπίτι

Ήρθε ο καιρός να αλλάξετε μερικά πράγματα. Άμεσα. Καταλαβαίνουμε ότι οι περισσότεροι από εσάς εργάζεστε σκληρά και όταν γυρίζετε σπίτι, θέλετε απλά να χαλαρώσετε μπροστά από την τηλεόραση παρακολουθώντας έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και τρώγοντας παράλληλα ξηρούς καρπούς. Κάτι παρόμοιο θα θέλαμε και εμείς, αλλά δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Δεν έχετε την παραμικρή ιδέα πόσο κουραστική δουλειά είναι να μεγαλώνεις παιδιά στο σπίτι. Στο γραφείο μπορείς να χαλαρώσεις κάποιες στιγμές,  μπορείς να προσποιηθείς ότι εργάζεσαι, ενώ παράλληλα σερφάρεις στο διαδίκτυο.Έρχεσαι σε επαφή με συνομήλικούς σου, σίγουρα πάντως μεγαλύτερους από 12 ετών.

Σας ζηλεύουμε, αλλά παράλληλα σας λυπόμαστε. Τα παιδιά μεγαλώνουν. Η ηλικία του 1 έτους γρήγορα αλλάζει και πιάνει την ηλικία των 3 ετών, η οποία δίνει την θέση της στην ηλικία των 7 ετών, η οποία γίνεται 15, 18, 21, όλα αυτά εν ριπή οφθαλμού. Αν είστε εκεί, όπως κι εμείς, απολαμβάνετε κάθε ηλικία των παιδιών. Γι ‘αυτό δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους πατεράδες  οι οποίοι γυρνώντας σπίτι αράζουν στον καναπέ και απαντούν στην γκρίνια των συζύγους τους: “Δεν έχεις ιδέα πόσο σκληρά δουλεύω.”

Για αυτό σας προσφέρουμε 5 συμβουλές:

1. Ξυπνήστε: Κυριολεκτικά, ξυπνήστε! Μαζί με τα παιδιά σας. Μία τουλάχιστον από τις ημέρες του Σαββατοκύριακου – γιατί όχι και τις δύο. Ξέρουμε: ξυπνάτε νωρίς για δουλειά. Το να ξυπνάτε μαζί με τα παιδιά έχει δυσκολίες, αλλά είναι και διασκεδαστικό.

2. Κάντε πράγματα που δεν θέλετε να κάνετε: Είναι εύκολο να πάτε με τα παιδιά βόλτα στην παραλία, επειδή το θέλετε και εσείς… Τώρα δοκιμάστε να κάνετε κάτι που δεν θέλετε, αλλά θέλουν τα παιδιά. Παρακολουθείστε μαζί μια παιδική παράσταση ή πηγαίνετε μαζί στην παιδική χαρά.

3. Κρατήστε τα παιδιά και αφήστε τη σύζυγό σας να χαλαρώσει, να γυμναστεί, να ηρεμήσει. Διασκεδάστε μόνος σας μαζί με τα παιδιά. Δεν δαγκώνουν.

4. Έκπληξη! Μόνο μία φορά, σε μια τυχαία ημέρα, πάρτε μια άδεια και εμφανιστείτε στο σχολείο του παιδιού σας / στην κατασκήνωση / οπουδήποτε, και πείτε: «Μπες στο αυτοκίνητο να πάμε κάπου ωραία!” Μόνο οι δυο σας. Μια ταινία. Ένα πάρκο. Πεζοπορία. Δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

5. Όποτε είστε μαζί με τα παιδιά, να τους λέτε ότι τα αγαπάτε: Ίσως ποτέ δεν θα σας το πουν, αλλά θέλουν να το ακούνε.

Διαβάστε επίσης:

Οι 5 αρχές της θετικής ανατροφής

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network