Πόσο αλλάζει η ζωή μετά τα παιδιά; Η ανάρτηση ενός μπαμπά που έγινε viral για την ειλικρίνεια του

Πόσο αλλάζει η ζωή μετά τα παιδιά; Η ανάρτηση ενός μπαμπά που έγινε viral για την ειλικρίνεια του

Η ανάρτηση που έκανε ένας μπαμπάς στο Twitter έγινε viral όχι επειδή έγραψε κάτι συγκλονιστικό για την καθημερινότητά του με τα παιδιά, αλλά επειδή περιέγραψε με ειλικρίνεια την αλήθεια του- και την αλήθεια πολλών ακόμα γονιών- για το πόσο άλλαξε η ζωή του μετά τα παιδιά.

Ο podcaster Jay Acunzo πέρασε ένα Σαββατοκύριακο με τα παιδιά του και τους φίλους του που επίσης έχουν παιδιά ηλικιών από 8 μηνών έως 4 ετών και συνειδητοποίησε πόσο διαφορετική είναι η ζωή του. Όπως έγραψε «Θέλω να βγάλω κάτι από μέσα μου για το πώς νιώθω ως γονιός μικρών παιδιών και την κοινωνία που ζούμε».

«Αυτό που λέει η κουλτούρα μας και απαιτεί η κοινωνία ότι πρέπει να μοιραζόμαστε για την καθημερινότητα με τα παιδιά μας είναι ότι είναι πολύτιμη. Ότι είναι ένα δώρο, χαρά. Αλλά αυτό δεν είναι αυτό που συζητάμε οι γονείς μεταξύ μας για το πώς νιώθουμε. Αντίθετα. Συζητάμε για το πόσο προβληματική έχει γίνει η σωματική και η ψυχική μας υγεία. Οι καριέρες μας έχουν πάρει την κάτω βόλτα. Οι φιλίες μας χάνονται. Η σχέση μας με τους συντρόφους μας έχουν βαλτώσει- όπως είπε κάποιος απλά είναι ο άλλος γονιός με τον οποίο συζούμε», έγραψε ο Acunzo.

Οι περισσότεροι χρήστες του Twitter συμφώνησαν μαζί του αν και υπήρχαν και κάποιοι που διαφώνησαν. Σύμφωνα με έρευνες, πάντως, οι μπαμπάδες δηλώνουν ότι είναι πιο ευτυχισμένοι μετά τη γέννηση του παιδιού τους ενώ οι γονείς συνολικά δηλώνουν ότι είναι λιγότερο ευτυχισμένοι τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού τους ενώ παρατηρούνται και πολλά προβλήματα στον γάμο τους.

Οι πιέσεις της καθημερινότητας ενός γονιού είναι πολλές, κάτι που δύσκολα καταλαβαίνει κάποιος που δεν έχει αποκτήσει παιδί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όμως, υπάρχουν τρόποι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να κάνουμε την καθημερινότητά μας με τα παιδιά καλύτερη.

Όπως συμβουλεύει η συγγραφέας του ‘How to Help Your Children Clean Up Their Mental Mess’, οι γονείς πρέπει να «υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας ότι κανείς δεν μπορεί να μας προετοιμάσει για όλα όσα έρχονται μετά τη γέννηση του παιδιού μας. Η εμπειρία που θα έχεις ως γονιός είναι μοναδική και θα μάθεις πολλά. Είναι φυσιολογικό».

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network