1 στις 5 μαμάδες έχει δεχτεί παρατήρηση επειδή θήλαζε σε δημόσιο χώρο σύμφωνα με έρευνα

1 στις 5 μαμάδες έχει δεχτεί παρατήρηση επειδή θήλαζε σε δημόσιο χώρο σύμφωνα με έρευνα

«Βρισκόμουν σε ένα εστιατόριο και θήλαζα το μωρό μου, όταν ένα άγνωστος άντρας μου είπε να σκεπάσω το στήθος μου καθώς δεν το θέαμα δεν τον άφηνε να απολαύσει το φαγητό του. Από το σοκ δεν του απάντησα αλλά η επίθεση που δέχτηκα με έκανε να νιώσω πολύ άσχημα”.

Αυτή ήταν μια από τις απαντήσεις που δόθηκαν σε έρευνα που έκανε γνωστή εταιρία γυναικείων ειδών περιποίησης. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά καθώς το 52% των μαμάδων που ρωτήθηκαν παραδέχθηκαν πως όταν θηλάζουν εισπράττουν επίμονα βλέμματα από τον κόσμο. Το 24%  δήλωσε πως έχει δεχτεί παρατήρηση για να «σκεπαστεί» ενώ το 22% είπε πως έχει δεχθεί αρνητικά σχόλια ενώ πολλοί αποπειράθηκαν να φωτογραφίσουν τη στιγμή.

Σαν αποτέλεσμα το το 53% των συμμετεχόντων είπε ότι προτίμησε να θηλάσει στο αυτοκίνητο μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα τα πιο “ακατάλληλα” μέρη για να θηλάσει μια μητέρα δημοσίως αποδείχθηκε ότι είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (43%), τα επαγγελματικά μίτινγκ (43%) και τα γυμναστήρια (40%).

Η επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι ως κοινωνία να ενθαρρύνουμε τις μητέρες να θηλάζουν δημόσια, αντί να τις αποθαρρύνουμε με τη συμπεριφορά μας».

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network