13 πράγματα που έμαθα μέσα σε 4 μέρες στο μαιευτήριο

Στο μαιευτήριο

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου έγραψε σκόρπιες αναμνήσεις από τις μέρες και τις νύχτες της στο μαιευτήριο.

Τα πουλιά φτιάχνουν φωλιές στα πιο ψηλά σημεία. Τα θηλαστικά κρύβονται στο δάσος. Οι χελώνες θάβουν στην άμμο τα μωρά. Κι εγώ είμαι ακόμα εδώ, στη φιλόξενη αγκαλιά του μαιευτηρίου μου, στο πρώτο μέρος που έκανε check-in στη ζωή η κόρη μου. 

Ανάμεσα σε μεταμεσονύκτιους θηλασμούς και λίγο πριν αναχωρήσουμε – ως οικογένεια πια – για το σπίτι, συγκεντρώνω εικόνες, ήχους και μυρωδιές που θα κρατήσω μαζί μου για πάντα.

1. Αξίωμα: το μαιευτήριο είναι η μοναδική κλινική που θα κάνεις ποτέ εισαγωγή χαρούμενος. Κι επίσης, το μοναδικό μέρος που μπαίνουν δυο και βγαίνουν τρεις.

2. Στην αίθουσα τοκετών παίζεται το έργο H Κόλαση Είναι Οι Άλλες: μέλλουσες μαμάδες δίνουν ρεσιτάλ πόνου και αγωνίας υπενθυμίζοντάς σου πως… you are next.

3. Αν τελικά δεν είσαι “next” στους φυσιολογικούς τοκετούς και χρειαστεί να κάνεις καισαρική, το soundtrack, ίσως, να είναι σαφώς καλύτερο: ο γιατρός μου φρόντισε να ακούμε καλόγουστη μουσική και έτσι η κόρη μου ήρθε στο φως υπό αυτή τη μαγική μελωδία:

4. Μιας που λέμε για μουσική, η πιο ωραία που θα ακούσεις ποτέ στη ζωή σου είναι το πρώτο κλάμα του παιδιού σου.

5. Έξω από τις αίθουσες τοκετών ξεροσταλιάζουν αποκλειστικά και μόνο όσοι πραγματικά σε αγαπάνε. Στη δική μου περίπτωση, μια μικρή ομάδα ποδοσφαίρου από αδερφές, θείες, φίλες.

6. Τις μέρες που θα ακολουθήσουν δεν θα έρθουν να σε δουν αποκλειστικά και μόνο όσοι πραγματικά σε αγαπάνε. Για την ακρίβεια ενδέχεται να σε επισκεφθούν επίσης η κουτσή Μαρία, η κουλή Γεωργία, ο κουφός Θανάσης και πέντε φίλοι τους.

7. Θα υπάρξουν στιγμές που η παρέα των φίλων και των συγγενών θα είναι ανεκτίμητη και άλλες που θα ξυπνά ο Κωνσταντάρας μέσα σου και θα θες να φωνάξεις «Ωξωωωω» προς κάθε κατεύθυνση. Αν παραφερθείς, κατηγόρησε το ορμονικό roller coaster της λεχώνας και καθάρισες.

8. Αν κάνεις κορίτσι είναι δεδομένο πως θα πάθεις cuteness overdose από τα δώρα, τα γλυκά και τα λουλούδια που θα λάβεις σε 50 Αποχρώσεις του Ροζ.

9. Τα μπαλόνια του μαιευτηρίου τα λες και κάπως υπερβολικά σε μέγεθος.

10. … όπως επίσης και κάποια από τα είδη προσωπικής υγιεινής.

11. Το πιο γελοίο αντικείμενο γύρω σου είναι το βιβλίο που νόμιζες πως θα διαβάσεις.

12. Το πιο κουλ αντικείμενο γύρω σου είναι το πυρέξ. Και ναι, αυτό το πυρέξ περιέχει μέσα κάτι πιο λαχταριστό απ’ όλα τα λαχταριστά φαγητά του κόσμου.

13. Κάθε φορά που θα περνάς έξω από το κτήριο, είναι δεδομένο πως θα συγκινείσαι.

missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network