4 εύκολα βήματα για να διοργανώσεις το τέλειο παιδικό πάρτι

4 εύκολα βήματα για να διοργανώσεις το τέλειο παιδικό πάρτι

Μπορεί η διοργάνωση ενός πάρτι να ήταν η αγαπημένη σου διαδικασία όταν αφορούσε τα δικά σου γενέθλια ή τα γενέθλια της καλύτερης φίλης σου, ωστόσο τώρα που έγινες μητέρα και χρειάζεται να το κάνεις για το παιδί σου, τα πράγματα φαίνονται λίγο πιιο περίπλοκα. Υπάρχου αρκετές αποφάσεις που χρειάζεται να πάρεις, κάποιες από αυτές μαζί με το παιδί σου, αλλά και αρκετά που χρειάζεται να σκεφτείς ώστε να στεφθεί το πάρτι με επιτυχία. Ευτυχώς όμως, τα πάντα έχουν σχέση με την καλή οργάνωση και με το να γνωρίζεις κάποια χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ή δυσκολία. Δηλαδή;

Ξεκίνα από νωρίς τις προετοιμασίες

Εάν θέλεις να είσαι σίγουρη πως το πάρτι που διοργανώνεις για τα γενέθλια του παιδιού σου πρόκειται να στεφθεί με επιτυχία, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεκινήσεις εγκαίρως την προετοιμασία του. Τι σημαίνει αυτό; Αποφάσισε την ακριβή ημερομηνία του πάρτι, σημείωσε τον αριθμό των καλεσμένων, στείλε εγκαίρως τις προσκλήσεις και ζήτησε να επιβεβαιώσουν εάν θα έρθουν. Στη συνέχεια και με βάση αυτόν τον αριθμό θα μπορείς να αποφασίσεις την ποσότητα του φαγητού και των αναψυκτικών που θα χρειαστείς, αλλά και το μέγεθος της τούρτας. Οι σημαντικότερες αποφάσεις ωστόσο είναι δύο. Το πότε και το που θα πραγματοποιηθεί το πάρτι. Εφόσον έχεις καταλήξει σε αυτά, μπορείς πιο εύκολα να συνεχίσεις με τα υπόλοιπα.

Επιμελήσου τη διασκέδαση των καλεσμένων

Κάθε πάρτι, ακόμα κι αν αυτό είναι παιδικό, χρειάζεται να έχει τη διασκέδαση στο επίκεντρο του. Εάν το παιδί σου είναι στην εφηβεία, μπορείς να καλέσεις κάποιον Dj, ο οποίος με τις μουσικές επιλογές του θα διασκεδάσει τόσο τα παιδιά όσο και κάποιους ενήλικες που πιθανώς να είναι καλεσμένοι. Εάν το παιδί σου είναι σε μικρότερη ηλικία υπάρχουν επίσης αρκετές επιλογές, όπως κάποιος κλόουν ή κάποια ανιματέρ που θα μεταμφιεστεί στον αγαπημένο ήρωα του παιδιού. Και στις δύο περιπτώσεις, ένας ειδικός παιδικών πάρτι θα κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα με τον καλύτερο τρόπο και οι γονείς θα έχουν μία ευκαιρία να χαλαρώσουν.

Επίλεξε ένα συγκεκριμένο θέμα

Αυτή η απόφαση θα πρέπει να παρθεί σε άμεση συνεργασία με τον πρωταγωνιστή του πάρτι, δηλαδή το παιδί σου. Πιο συγκεκριμένα, εάν ο γιος σου αγαπά τον Spiderman ή τους πιτζαμοήρωες ή εάν η κόρη σου ξετρελαίνεται με την Έλσα από την ταινία “Ψυχρά και ανάποδα”, αυτό θα μπορούσε να είναι το θέμα του πάρτι. Ευτυχώς, πλέον υπάρχουν καταστήματα που προσφέρουν ό,τι πρόκειται να χρειαστείς για τη διακόσμηση ενός θεματικού πάρτι, όπως πιάτα, ποτήρια, μπαλόνια, τραπεζομάντηλα, τα οποία έχουν τους εν λόγω ήρως επάνω. Plus: Στην περίπτωση που τα γενέθλια του παιδιού σου πέφτουν την περίοδο του τριωδίου, το πάρτι θα μπορούσε να είναι αποκριάτικο και όλοι οι καλεσμένοι να έρθουν μασκαρεμένοι.

Θέσε συγκεκριμένο budget

Όταν πρόκειται να οργανώσεις κάτι τόσο διασκεδαστικό όπως ένα πάρτι γενεθλίων και πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά το παιδί σου είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις στα χρήματα, αφού προσπαθείς να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι σου για να το ικανοποιήσεις. Για να μην βρεθείς λοιπόν προ εκπλήξεως, θα πρέπει να κάνεις μία μικρή προετοιμασία. Πριν ξεκινήσεις τις προετοιμασίες, θέσε ένα συγκεκριμένο budget, στο οποίο θα συγκαταλέγεται τόσο ο μπουφές και η τούρτα όσο και η διακόσμηση. Υποσχέσου πως δεν θα ξεφύγεις από αυτό. Εξίσου σημαντικό είναι να κάνεις έρευνα αγοράς πριν καταλήξεις το κατάστημα από το οποίο θα κάνεις τις αγορές σου. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές επιλογές, συνεπώς είναι σίγουρο πως θα βρεις κάτι που θα σε συμφέρει.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network