Η διαφορά που κάνει ένας μπαμπάς που συμμετέχει στο μεγάλωμα του παιδιού είναι μεγάλη

Η διαφορά που κάνει ένας μπαμπάς που συμμετέχει στο μεγάλωμα του παιδιού είναι μεγάλη

Υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς μπαμπά. Παιδιά που μεγαλώνουν μόνο με τη μαμά, εξαιτίας ενός διαζυγίου ή ενός θανάτου. Παιδιά που έρχονται στον κόσμο από μαμάδες που είναι singles. Παιδιά που έχουν μπαμπά αλλά ο μπαμπάς επέλεξε να μην είναι στη ζωή τους.

Αυτά τα παιδιά έχουν πρότυπο τη μαμά τους, βρίσκουν το αντρικό πρότυπο σε άλλους άντρες στη ζωή τους, τον παππού, τον θείο, τον δάσκαλο.

Οι μαμάδες που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους είτε από επιλογή είτε επειδή έτσι έτυχε, τα καταφέρνουν περίφημα αλλά ξέρουν καθημερινά πόση διαφορά θα έκανε ένας μπαμπάς που συμμετέχει στο μεγάλωμα του παιδιού.

5 συνήθειες που έχουν οι ευτυχισμένες μαμάδες που μεγαλώνουν μόνες το παιδί τους

Ο μπαμπάς στηρίζει τη μαμά, ο μπαμπάς δίνει διαφορετικά εφόδια στο παιδί, μιλάει διαφορετικά, διδάσκει διαφορετικά, πραττει διαφορετικά.

Η διαφορά που κάνει ένας μπαμπάς που συμμετέχει στο μεγάλωμα του παιδιού είναι μεγάλη

Εάν έχετε ένα τέτοιο μπαμπά στη ζωή σας, δώστε του μια αγκαλιά. Είναι ξεχωριστός. Γιατί πραγματικά μπορεί να αλλάξει τη ζωή του παιδιού του προε το καλύτερο.

Πρόσφατα, διαβάσαμε μερικά στοιχεία για τα οφέλη που έχουν τα παιδιά που μεγαλούν με ένα πατέρα που συμμετέχει ενεργά στη ζωή τους:

  • Τα παιδιά που μεγαλώνουν με μπαμπάδες που ασχολούνται ενεργά στη ζωή τους παίρνουν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο
  • Σημειώνουν περισσότερες επαγγελματικές επιτυχίες
  • Έχουν καλύτερη ψυχική υγεία
  • Τα παιδιά που έχουν μπαμπάδες που τα φροντίζουν και είναι διαθέσιμοι αποδέχονται περισσότερο τον εαυτό τους και έχουν αυτοπεποίθηση.
  • Τα παιδιά που μεγαλώνουν με μπαμπάδες που τα προσέχουν έχουν υψηλότερο IQ μέχρι την ηλικία των 3 ετών. (Οι μπαμπάδες έχουν την τάση να ρωτούν πιο συχνά “πως”, “γιατί”και “που”)
  • Τα παιδιά που μεγαλώνουν με μπαμπάδες που ασχολούνται μαζί τους απολαμβάνουν περισσότερο το σχολείο, γιατί έχουν περισσότερα κίνητρα.

Διάβασε επίσης:

Για τις μαμάδες που μεγαλώνουν “μόνες” ένα παιδί μέσα στο γάμο

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network