Το μυστικό της “τεμπέλας” μαμάς – το παιδί, δεν σε χρειάζεται όσο νομίζεις

Το μυστικό της τεμπέλα μαμάς - το παιδί, δεν σε χρειάζεται όσο νομίζεις

Αν θα με χαρακτήριζε κάποιος, σίγουρα θα μου έδινε τον τίτλο της αποτυχημένη μαμάς. Γιατί δεν χωρά αμφιβολία πως σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα της καλής μητέρας, εγώ είμαι η απόλυτη αποτυχία. Λατρεύω την κόρη μου και τον χρόνο που περνάμε μαζί, αλλά κρατάω χρόνο και για τον εαυτό μου. Στην παιδική χαρά, όσο εκείνη παίζει με τα άλλα παιδιά, εγώ κάθομαι στο παγκάκι. Δεν τρέχω πίσω της, ούτε την πιέζω να μοιραστεί τα παιχνίδια της. Στο σπίτι, διαβάζω, καθαρίζω, τουιτάρω και δουλεύω, όταν η κόρη μου είναι τριγύρω. Είμαι όσο “τεμπέλα” γίνεται, για να μπορώ να επιβιώνω και να ξεκλέβω χρόνο και για τον εαυτό μου.

Αυτά είναι τα 5 μυστικά μου για να γίνετε καλύτεροι “τεμπέληδες” γονείς, χωρίς να καταστρέψετε τα παιδιά σας.

#1 Αγνοήστε τα που και που

Τους κάνει καλό. Αφήστε τα να παίξουν μόνα τους. Αποκαλέστε το Ελεύθερο Παιχνίδι, αν χρειάζεστε κάποιον επιστημονικό όρο και αφήστε τα να λυσσάξουν χωρίς να τρέχετε από πίσω τους με ζακέτες και παγούρια με νερό. Θέλουμε να μεγαλώσουμε μία εξαρτημένη γενιά, όπως ήταν η δική μας; Σίγουρα όχι. Γι’ αυτό αφήστε τους εγωισμούς. Το παιδί δεν σας χρειάζεται τόσο, όσο νομίζετε. 

#2 Μην τους μιλάτε τόσο πολύ για το τι πρέπει

Ο Γιαννάκης δεν χρειάζεται να ακούει συνεχώς γιατί πρέπει να τρώει μπρόκολο. Δεν τον νοιάζει αν είναι πράσινο, θρεπτικό και αν μοιάζει με χαριτωμένο δεντράκι. Δεν είναι χαριτωμένο, έχει απαίσια γεύση και το παιδί το  ξέρει. Ανασκουμπωθείτε και πείτε «Αυτό έχουμε για φαγητό, πάει και τελείωσε». Αν επιμένει, προχωρήστε στο επόμενο μυστικό…

#3 Κλείστε το Χαζο-Κάναλο

Αποφύγετε τις τηλεοπτικές σειρές που αποβλακώνουν τα παιδιά. Προτιμήστε επιμορφωτικά και κυρίως ελκυστικά προγράμματα, αλλά πάντα με μέτρο. Βάλτε τους να δουν μια νοικιασμένη ταινία που έχετε διαλέξει εσείς γι’ αυτά και αφήστε τα στην ησυχία τους.
Μετά, απολαύστε τη σιωπή και ένα ποτήρι κρασί με τον σύντροφό σας. Τα πλεονεκτήματα μιας υγιούς σχέσης με τον σύντροφό σας θα είναι ευεργετικά και στο παιδί σας.

#4 Βάλτε τα να κάνουν καμιά δουλειά

Το τελευταίο πράγμα, που θέλει να κάνει μια μητέρα  αφού κοιμίσει τα παιδιά, είναι η καθαριότητα. Προτρέψτε το παιδί να καθαρίσει. Αφενός θα του αρέσει που θα συμμετέχει στις δουλειές του σπιτιού και αφετέρου αυτό θα σας ξεκουράσει.

Η ποιοτική, άμεση αλληλεπίδραση είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη των παιδιών. Άλλωστε ποιοτικός χρόνος δεν σημαίνει να αφιερώνετε όλο σας το χρόνο. Οπότε, γίνετε μία συνειδητά “τεμπέλα” μαμά. Είναι ό,τι καλύτερο για την οικογένειά σας.

Διαβάστε επίσης

Ξέρω πως σε κουράζω όταν σου λέω συνεχώς σ’ αγαπώ, αλλά μόνο έτσι θα μάθεις ότι αξίζεις 

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network