Τι θα ήθελα να πω στο κορίτσι του γιου μου

Τι θα ήθελα να πω στο κορίτσι του γιου μου

Ο γιος μου βγαίνει πρώτο ραντεβού και είμαι ενθουσιασμένη.

Μέσα μου. Δεν του το λέω, το κρατάω για μένα. Αυτή τη χαρά του να βλέπεις το παιδί που εχθές έσπρωχνες στις κούνιες, να ετοιμάζεται για το πρώτο ραντεβού…

Μετά από ένα μακρινό, απαιτητικό και καλά σχεδιασμένο ταξίδι, έφτασε στην ενηλικίωση. Δεν πρόκειται να γίνω κτητική, ή επικριτική. Το έχω πάντα στο μυαλό μου αυτό. Να μην πέσω ποτέ σε αυτή την παγίδα με άλλοθι την αγάπη μου γι’ αυτόν.

Δεν τον μεγάλωσα για να είναι προσκολλημένος στην οικογένεια, αλλά για να φτιάξει τη δική του ζωή. Μόνος του.

Όμως, μεταξύ μας τώρα : αν ήταν στο χέρι μου, η κοπέλα που θα επέλεγε να είναι με το γιο μου, θα ήθελα να είναι συγκροτημένη, έξυπνη και καλλιεργημένη.

Το ξέρω ότι ακούγεται τραγικό από μια μάνα να φτιάχνει λίστα.

Το ξέρω ότι δεν είναι δική μου δουλειά.

Όμως, μία μητέρα, όσο ανοιχτόμυαλη κι αν είναι, δεν σταματά ποτέ να ελπίζει και να εύχεται.

Αν την είχα λοιπόν απέναντί μου, θα της μιλούσα, όπως μιλάω στην κόρη μου και θα της έλεγα αυτά που θα ήθελα να είχαν πει και σε μένα στην δική της ηλικία πριν το πρώτο ραντεβού.

Να είσαι πάντοτε ο εαυτός σου. Όπως συμπεριφέρεσαι με τις φίλες σου, έτσι να συμπεριφέρεσαι και μαζί του. Δεν χρειάζεται να είσαι διαφορετική, όταν είσαι μαζί του, ούτε πιο ώριμη, πιο κεφάτη, πιο πνευματώδης, πιο περιπετειώδης ή πιο συγκρατημένη. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις για κανέναν.

Να είσαι ειλικρινής για τα πάντα. Η ειλικρίνεια είναι πάντοτε η καλύτερη τακτική. Και δεν εννοώ μόνο με τους άντρες. Πρώτα και κύρια να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.

Δεν θα τραβήξεις την προσοχή του με τα μοδάτα ρούχα και το μακιγιάζ σου. Νιώσε ελεύθερη να βγεις χωρίς μακιγιάζ, να τον αφήσεις να σε δει, όπως είσαι μετά από μία κουραστική μέρα. Η εσωτερική σου ομορφιά είναι αυτή που λάμπει και το ξέρεις.

Πρέπει να γνωρίζεις τον εαυτό σου καλύτερα από ότι γνωρίζεις τους άλλους. Να ξέρεις τι σε πληγώνει, τι σε ευχαριστεί, σε τι είσαι καλή και σε τι όχι και ότι ακόμη μαθαίνεις πράγματα για τον εαυτό σου. Η σχέση σου δεν πρέπει να σε καθορίζει, αλλά να σε ενδυναμώνει και να σε εμπνέει.

Να είσαι ευγνώμων που ζεις σε μια εποχή, όπου οι γυναίκες είναι πιο ελεύθερες να κάνουν ότι θέλουν. Αν νιώθεις παγιδευμένη ή δυσαρεστημένη σε αυτήν τη σχέση, είσαι η μόνη που μπορεί να το αλλάξει αυτό. Η ευτυχία και η άνεση είναι οι υψηλότερες προτεραιότητές σου. Ποτέ μην το ξεχνάς αυτό, όσο κι αν τον αγαπάς.

Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου. Μην κάνετε τη σχέση σου κέντρο ολόκληρης της ζωής σας. Ζήσε τη στιγμή. Βίωσε τη χαρά που φέρνει μία νέα σχέση. Όμως, μην παραμελήσεις τους φίλους, τα ενδιαφέροντα και τις προτεραιότητες που είχες, πριν γνωρίσεις το αγόρι σου.

Δεν υπάρχει τέλεια σχέση. Δεν υπάρχει οδηγός ή συγκεκριμένη φόρμουλα. Μερικές φορές, ίσως νιώσετε και οι δύο ανεπαρκείς μπροστά στις προσδοκίες του άλλου και συνεχώς θα μαθαίνετε νέα πράγματα για τους εαυτούς σας. Μετά από 20 χρόνια θα θυμάσαι αυτήν τη συμβουλή και θα δεις ότι θα ισχύει και τότε.

Ξέρω πως συχνά, ο κόσμος των κοριτσιών περιστρέφεται γύρω από τη λατρεία τους για ένα αγόρι και πριν το καταλάβουν, χάνουν τους εαυτούς τους. Είναι λογικό, είναι ανθρώπινο. Αλλά δεν αξίζει να χάνετε τους εαυτούς σας μόνο και μόνο για να τραβήξετε την προσοχή κάποιου.

Είστε πολύ πιο πολύτιμες. Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε αυτούς, που σας αγαπούν πολύ.

Θα πουν ότι έχω δίκιο και ότι σας αγαπούν, ακριβώς επειδή είστε αυτές που είστε.

Γράφει η Αλίκη Τσάση

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network