Είναι άλλο η χωρισμένη μαμά να γνωρίζει συντρόφους της στο παιδί κι άλλο να το κάνει ο μπαμπάς;

Είναι άλλο η χωρισμένη μαμά να γνωρίζει συντρόφους της στο παιδί κι άλλο να το κάνει ο μπαμπάς;

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έκανε η Ελεονώρα Μελέτη στην εκπομπή της με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε ο Mente Fuerte όπου αποκάλυψε ότι ως παιδί χωρισμένων γονιών σεβόταν πολύ τη μητέρα του που κράτησε μακριά την προσωπική της ζωή από τον ίδιο, ενώ ο πατέρας του δεν έκανε το ίδιο.

Όπως είπε ο δημοφιλής trapper “η μαμάκα μου ποτέ δεν είχε παρουσιάσει ποτέ σχέση που είχε, το έχει χειριστεί τόσο ωραία, τόσο σωστά. Σίγουρα θα είχε σχέσεις. Το ότι δεν με έβαλε ποτέ μέσα σε αυτό μου άρεσε. Βρήκε τον τρόπο κι έκανε και τη ζωή της… πρέπει να βρεις και τον κατάλληλο άνθρωπο. Δεν μπορείς με κάθε “γκομενάκι” που γνωρίζεις να το γνωρίζεις και στο παιδί σου”, είπε λέγοντας στις χωρισμένες μαμάδες πως πρέπει “να κάνουν τη ζωή τους αλλά πρέπει το παιδί να είναι πάντα πρώτο”.

Ο πατέρας μου ήταν χαζός που μου έφερνε κάθε Σαββατοκύριακο άλλη. Δεν ήταν οκ. Στο τέλος της μέρας δεν ήταν εντάξει για μένα. Ήταν οκ στο μυαλό του να το κάνει γιατί δεν τον ένοιαζε τόσο. Το οκ ήταν αυτό που έκανε η μαμά”, είπε εξηγώντας πώς μπορεί να νιώθει ένα παιδί που γνωρίζει τους νέους συντρόφους των γονιών του.

Η παρουσιάστρια παρατήρησε ότι ο Mente Fuerte με αυτή του τη δήλωση ουσιαστικά καταρρίπτει το στερεότυπο ότι “είναι εντάξει για τον άντρα να είναι πιο ανοιχτός με την προσωπική του ζωή μετά το διαζύγιο, ενώ η μητέρα πρέπει να είναι πάντα διακριτική”, αφού σύμφωνα με όσα είπε, η άνεση του πατέρα να γνωρίζει διαφορετικές συντρόφους στο παιδί είναι εξίσου τραυματική για το παιδί.

Ένα παιδί αποκτά δεσμούς με τους ανθρώπους που γνωρίζει από το φιλικό περιβάλλον των γονιών του και ένα παιδί που έχει βιώσει μια απώλεια λόγω διαζυγίου είναι δύσκολο να περάσει ακόμα μία. Οι γονείς οφείλουν να δίνουν προτεραιότητα στις ανάγκες του παιδιού, να προσέχουν ιδιαίτερα και να συμπεριφέρονται πάντα με γνώμονα το καλό του παιδιού. Είτε η μητέρα είτε ο πατέρας πρέπει να “κινείται αφουγκραζόμενος τις ανάγκες και την ψυχολογία του παιδιού“, όπως είπε στο τέλος η Αφροδίτη Γραμμέλη.

Δες το σχετικό απόσπασμα:

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network