«Μεγαλώνοντας ένα αυτιστικό παιδί» | Το βιβλίο της Άδας Σταματάτου

«Μεγαλώνοντας ένα αυτιστικό παιδί» | Το βιβλίο της Άδας Σταματάτου

Μετά από τρία χρόνια καθημερινής παρουσίας στο Facebook, με δεκάδες χιλιάδες φίλους, πάμπολλες συζητήσεις και πάνω από ένα εκατομμύριο σχόλια, η σελίδα «Η ζωή μου με τον Γιάννη» έγινε βιβλίο.

Μέσα στις σελίδες του ξεδιπλώνεται ανάγλυφη και χωρίς εξωραϊσμούς η πραγματική ιστορία της μητέρας του από τη μέρα που παίρνει στα χέρια της το χαρτί της διάγνωσης ότι ο Γιάννης είναι αυτιστικός: τη μέρα που ξεκίνησε έναν τραχύ, γενναίο και συχνά μοναχικό αγώνα σε αχαρτογράφητα μονοπάτια, με μοναδικό οδηγό την αγάπη και με όπλο τη θέλησή της να ζήσει μαζί του μια ζωή φυσιολογική, πηδώντας στην πορεία τα εμπόδια της τόσο διαφορετικής και τόσο απαιτητικής καθημερινότητάς της. Ένας μαραθώνιος ζωής που γίνεται δεκάδες μαραθώνιοι αγώνες 42 χιλιομέτρων για την αποδοχή του αυτισμού στην κοινωνία. Ένα βιβλίο που θα σε κάνει να δεις τη δική σου ζωή με άλλο μάτι — και να τη ζήσεις πιο δυνατά.

Βασισμένο στην σελίδα Η ζωή μου με τον Γιάννη

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

«Μεγαλώνοντας ένα αυτιστικό παιδί» | Το βιβλίο της Άδας Σταματάτου

«Όλη μου η ζωή με τον Γιάννη μέσα σ’ αυτή τη φωτογραφία… Βουβή όπως ένα μακροβούτι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας….»

Δύο φιγούρες που κολυμπάνε παράλληλα. Ποτέ μαζί αλλά πάντοτε αντικριστά… Ποτέ μαζί αλλά έχοντας πάντα την ανάγκη να γνωρίζει ο ένας ότι ο άλλος είναι απέναντί του… Κοντά του αλλά χωρίς να τον αγγίζω…

Μια βουτιά στην ηρεμία του βυθού για να ξεφύγουμε και οι δύο από τη βοή της καθημερινής ρουτίνας. Μια ανάσα που θα μας κρατήσει για λίγα λεπτά ενωμένους στο απέραντο χάος του ακατανόητου αυτισμού…

Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο την Τρίτη, 26 Μαΐου, από τις Εκδόσεις Memento.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network