Κερδίστε τα βιβλία «Ναι στη χαρά!» “Όχι στο άγχος!” από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

εκδόσεις Μεταίχμιο

Υπάρχουν πολλές μελέτες, πολλές ιδέες και πολλά άρθρα σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Camp, κοινές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές βόλτες, εξωσχολικά βιβλία, επιτραπέζια και πολλά άλλα, είναι μερικές από τις πολλές επιλογές που έχουν οι γονείς.

Σίγουρα, αυτό που πρέπει να κάνουν τα παιδιά μας είναι να ξεκουραστούν, να περάσουν ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά τους και να γνωρίσουν λίγο καλύτερα τον εαυτό τους. Να διώξουν το άγχος της σχολικής χρονιάς που πέρασε και να πουν ναι στη χαρά των καλοκαιρινών διακοπών που απλώνονται μπροστά τους!

Γι’ αυτό, λοιπόν, το The Mamagers σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρουν σε πέντε (5) τυχερούς αναγνώστες ένα αντίτυπο της επιλογής τους από τα βιβλία «Ναι στη χαρά!» και «Όχι στο άγχος!»

Ναι στη χαρά!

Stephanie Clarkson

Πρωτότυπες δραστηριότητες για να διώχνεις τη λύπη ή τον θυμό

 Σοφία Γρηγορίου,  Katie Abey

Κερδίστε τα βιβλία «Ναι στη χαρά!» "Όχι στο άγχος!" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Αυτό το βιβλίο βοηθά τα παιδιά να νιώσουν χαρά, ηρεμία και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Στις δραστηριότητές του τα παιδιά χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητά τους ώστε, γράφοντας και ζωγραφίζοντας, να διώξουν τα αρνητικά συναισθήματα και να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία ό,τι τα απασχολεί.

Συγκεκριμένα, με τη ζωγραφική και το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν τα αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους και να τα κατανοούν: ζωγραφίζουν εκφράσεις σε πρόσωπα, καταλαβαίνουν πώς επηρεάζει ο θόρυβος τη συναισθηματική τους κατάσταση, κατανοούν τη διαβάθμιση των συναισθημάτων κ.ά. Έτσι, καταφέρνουν να τα διαχειρίζονται και με έξυπνους και αστείους τρόπους να διώχνουν τη λύπη, τον θυμό και κάθε αρνητικό συναίσθημα.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει σύντομος συμβουλευτικός οδηγός για γονείς και παιδαγωγούς.

Όχι στο άγχος!

Lily Murray

Πρωτότυπες δραστηριότητες για να χαλαρώνεις
 Σοφία Γρηγορίου,  Katie Abey

Κερδίστε τα βιβλία «Ναι στη χαρά!» "Όχι στο άγχος!" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Αυτό το βιβλίο βοηθά τα παιδιά να νιώσουν χαρά, ηρεμία και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Στις δραστηριότητές του τα παιδιά χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητά τους ώστε, γράφοντας και ζωγραφίζοντας, να διώξουν τις ανησυχίες τους και το άγχος και να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία ό,τι τα απασχολεί.

Συγκεκριμένα, με τη ζωγραφική και το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν το άγχος και τα σημάδια του. Μαθαίνουν να ελέγχουν την ανησυχία τους και να κάνουν θετικές σκέψεις γράφοντας και ζωγραφίζοντας όσα τα χαροποιούν: αγαπημένες συνήθειες, χόμπι, όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Έτσι, καταφέρνουν να διαχειρίζονται το άγχος και με έξυπνους και αστείους τρόπους να χαλαρώνουν.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει σύντομος συμβουλευτικός οδηγός για γονείς και παιδαγωγούς.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα βιβλία της σειράς, εδώ

Ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί

Όροι και λεπτομέρειες συμμετοχής

Δείτε τους στην επόμενη σελίδα

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network