Κερδίστε το βιβλίο “Ανατροφή Ισχυρού Δεσμού” από τις εκδόσεις Μάρτης

Κερδίστε το βιβλίο "Ανατροφή Ισχυρού Δεσμού" από τις εκδόσεις Μάρτης

Το The Mamagers και οι Εκδόσεις Μάρτης προσφέρουν σε 2 τυχερούς αναγνώστες το βιβλίο “Ανατροφή Ισχυρού Δεσμού” των συγγραφέων William Sears & Martha Sears.

Το νέο αυτό βιβλίο αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό για να ανταποκριθείτε με φροντίδα και στοργή στις ανάγκες του μωρού σας και να αναθρέψετε υγιή και χαρούμενα παιδιά.

Ανατροφή Ισχυρού Δεσμού, εκδόσεις Μάρτης

Θα κοιμόσασταν καλύτερα και εσείς και το μωρό σας αν μοιραζόσασταν το ίδιο κρεβάτι; Σε ποια ηλικία είναι πολύ μεγάλο ένα παιδί για να θηλάζει; Ποιος είναι ο ρόλος του πατέρα στην ανατροφή του νεογέννητου;

Ανατροφή Ισχυρού Δεσμού

Πώς ο ισχυρός δεσμός του μωρού με τον γονιό προάγει τη μετέπειτα ανεξαρτησία του; Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα βρείτε στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Το βιβλίο εξηγεί με λεπτομέρεια τα 7 εργαλεία που θέτουν τη βάση για το ολοένα και πιο δημοφιλές γονεϊκό στιλ της ανατροφής ισχυρού δεσμού (attachment parenting):

• σύνδεση κατά τον τοκετό
• θηλασμός
• φόρεμα στο σλινγκ
• ισορροπία και όρια
• συγκοίμηση
• εμπιστοσύνη στο κλάμα του μωρού
• προσοχή στους «εκπαιδευτές μωρών»

και παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να επιτύχετε τον σημαντικότερο στόχο που έχετε ως γονείς: να γνωρίσετε πραγματικά το παιδί σας, να το βοηθήσετε να νιώθει καλά και να απολαύσετε την ανατροφή του.

Περιεχόμενα και θεματικές:

Ο ισχυρός δεσμός και πώς να τον δημιουργήσετε.
Τα οφέλη της ανατροφής ισχυρού δεσμού.
Τι δεν είναι η ανατροφή ισχυρού δεσμού.
Η σύνδεση κατά τη γέννηση και μετά από αυτή.
Θηλασμός.
Το “φόρεμα” του μωρού: σλινγκ και μάρσιποι.
Εμπιστοσύνη στην αξία που έχει το κλάμα του μωρού σας.
Συγκοίμηση.
Ισορροπία και όρια.
Αποφύγετε τους “εκπαιδευτές μωρών”.
Εργασία και διατήρηση του ισχυρού δεσμού.
Πατρότητα και ισχυρός δεσμός.
Ανατροφή ισχυρού δεσμού σε ειδικές περιστάσεις.
Μαρτυρίες.

Τι είναι η «ανατροφή ισχυρού δεσμού»;

Η ανατροφή ισχυρού (συναισθηματικού) δεσμού (attachment parenting) είναι περισσότερο μια συνολική προσέγγιση στην ανατροφή των παιδιών παρά ένας αυστηρός κατάλογος από κανόνες. Ορισμένες πρακτικές της προσέγγισης αυτής είναι κοινές για όλους τους γονείς που την ακολουθούν: ο θηλασμός, η συχνή αγκαλιά και η εφαρμογή θετικής πειθαρχίας, για παράδειγμα. Αυτά, όμως, είναι απλώς εργαλεία που διευκολύνουν την ανάπτυξη του δεσμού και όχι κριτήρια που καθορίζουν αν ένας γονιός έχει ή δεν έχει ισχυρό δεσμό με το παιδί του. Ξεχάστε, λοιπόν, τις διαμάχες στήθος ή μπουκάλι, ελεγχόμενο κλάμα ή αγκαλιά, και αποδεκτές ή μη αποδεκτές μέθοδοι πειθαρχίας – επιστρέψτε καλύτερα στα βασικά.

Η ανατροφή ισχυρού δεσμού έχει να κάνει, πάνω απ’ όλα, με το κατά πόσο ανοίγει κανείς το μυαλό και την καρδιά του απέναντι στις μοναδικές ανάγκες του παιδιού του, και κατά πόσο επιτρέπει στον εαυτό του να αποφασίζει αυθόρμητα τι είναι καλύτερο για όλους τους εμπλεκόμενους, με βάση την κατανόηση του παιδιού του. Με δυο λόγια, ανατροφή ισχυρού δεσμού σημαίνει «διαβάζω τα σήματα που μου στέλνει το μωρό και ανταποκρίνομαι σε αυτά με κατάλληλο τρόπο».

Όπως θα ανακαλύψετε στη συνέχεια, η ανατροφή ισχυρού δεσμού δεν είναι απόλυτη προσέγγιση.

Ρεαλιστικά μιλώντας, μπορεί να μην καταφέρετε να κάνετε, κάθε στιγμή, όλα αυτά που συστήνουμε, επειδή π.χ., μπορεί να εργάζεστε έξω από το σπίτι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αναπτύξετε ισχυρό δεσμό με το παιδί σας, ούτε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία της προσέγγισης αυτής με αποτελεσματικό τρόπο. Στο ιατρείο μου βλέπω ένα σωρό διαφορετικές μητέρες –άλλες που ασχολούνται αποκλειστικά με τα παιδιά τους και άλλες που εργάζονται με πλήρες ωράριο εκτός σπιτιού– και συνειδητοποιώ ότι όλες μπορούν και εφαρμόζουν την προσέγγιση ισχυρού δεσμού με αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Η προσέγγιση αυτή, μάλιστα, είναι ιδανική επιλογή ανατροφής για τις εργαζόμενες μητέρες. Ο ισχυρός δεσμός με το παιδί μπορεί στην πράξη να σας διευκολύνει τόσο στην εργασία σας όσο και στην ανατροφή του παιδιού σας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ


Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό, κάνετε like (αν δεν έχετε ήδη κάνει) στα Facebook Page του The Mamagers και των Eκδόσεων Μάρτης και συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής:

Καλή επιτυχία σε όλους!

Όροι και λεπτομέρειες διαγωνισμού

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network