Καλοκαιρινά «ατυχήματα»: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Καλοκαιρινά «ατυχήματα»: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τους γονείς τους, να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα και το νόστιμο φαγητό, όμως κατά τη διάρκεια των διακοπών δεν λείπουν και τα ατυχήματα που μπορεί να ‘χαλάσουν’ για λίγο την ξεγνοιασιά των ημερών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, καλό είναι οι γονείς να προσέχουν ώστε τα παιδιά να περάσουν ασφαλείς διακοπές, για αυτό η σωστή προετοιμασία και η πρόληψη είναι απαραίτητη. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, ένα από τα πιο συνηθισμένα περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς είναι τα ηλιακά εγκαύματα. “Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να απομακρύνουμε αμέσως το παιδί από τον ήλιο, κάλυψη ερυθρών περιοχών, να εφαρμόσουμε ενυδατική κρέμα και να παραμείνουμε σε σκιερό μέρος”.

Στο τσίμπημα μέδουσας “απομακρύνουμε τα πλοκάμια με πλαστική κάρτα χωρίς τρίψιμο και δεν πιάνουμε τα πλοκάμια με γυμνά χέρια αλλά με γάντι. Ρίχνουμε στο ερεθισμένο δέρμα θαλασσινό νερό και το καλύπτουμε με αλκοολούχο διάλυμα, όπως οινόπνευμα”.

Δες το σχετικό απόσπασμα:

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network