Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας: Q+A για τη γυναικολογική μας υγεία

Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας

Μάθε την αλήθεια πίσω από 3 πολύ συνηθισμένους μύθους για την σεξουαλική υγεία σου! Η Αμερικανίδα γυναικολόγος-μαιευτήρας και συγγραφέας του The Complete A to Z for Your V, Alyssa Dweck, MD, μας δίνει απαντήσεις.

3 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη σεξουαλική υγεία της γυναίκας

Έχεις φαγούρα «εκεί κάτω»; Θα πρέπει να είναι μύκητες.

Παρότι η μυκητίαση του κόλπου είναι μια πολύ συχνή κατάσταση, με χαρακτηριστικά τη φαγούρα και τον ερεθισμό, υπάρχουν κι άλλες μολύνσεις με παρόμοια συμπτώματα, εξηγεί η γιατρός. Εάν κάνεις μόνη σου τη «διάγνωση» και πάρεις μια αλοιφή ή χάπια από το φαρμακείο, σημαίνει ότι χάνεις πολύτιμο χρόνο με ένα προϊόν που μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό. Στο μεταξύ, οτιδήποτε είναι αυτό που έχεις μπορεί να επιδεινωθεί.

Η σωστή κίνηση:

Επισκέψου το γυναικολόγο σου, περίγραψέ του τα συμπτώματα και άφησέ τον να κάνει τη σωστή διάγνωση. Ποιες άλλες καταστάσεις μπορεί να έχουν συμπτώματα που μιμούνται την μυκητίαση; Μια αλλεργική αντίδραση σε ένα καινούργιο εσώρουχο ή σε είδη προσωπικής υγιεινής, οι τριχομονάδες, ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα και η βακτηριακή κολπίτιδα, που οφείλεται σε αυξημένα βακτήρια στον κόλπο.

Αν μείνεις με το ιδρωμένο κολάν μετά τη γυμναστική, θα πάθεις μόλυνση;

Εντάξει, δεν είναι η καλύτερη συνήθεια να μένεις με το ιδωμένο κολάν, αλλά δεν υπάρχει επιστημονική συσχέτιση με την ανάπτυξη βακτηρίων ή μυκήτων.

Η σωστή κίνηση:

Αν έχεις την επιλογή κάνε ντους και φόρα καθαρό εσώρουχο ή/και φόρμα μετά την προπόνηση. Είναι σημαντικό για την υγεία των γεννητικών μας οργάνων να «αναπνέουν». Προφανώς, αυτό δεν είναι εφικτό με τα εφαρμοστά και συνθετικά υφάσματα που φοράμε στην άσκηση. Υπάρχουν όμως λύσεις. Εάν δεν μπορείς να κάνεις ντους και να αλλάξεις, φρόντισε να φοράς βαμβακερό εσώρουχο. Ένα ακόμη tip υγείας; Κοιμήσου γυμνή το βράδυ!

Μετά τον τοκετό, ο κόλπος δεν θα επανέλθει ποτέ

Πράγματι μετά τον φυσιολογικό τοκετό ο κόλπος αλλάζει, αλλά δεν είναι σαν ένα ξεχειλωμένο αθλητικό σουτιέν που δεν θα ξαναβρεί ποτέ την ελαστικότητά του!

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network