Μπορεί ένα βρεφικό ταλκ να προκαλέσει καρκίνο; Το πρόστιμο 260 εκατομμυρίων σε εταιρεία που προκαλεί προβληματισμούς

Μπορεί ένα βρεφικό ταλκ να προκαλέσει καρκίνο; Το πρόστιμο 260 εκατομμυρίων σε εταιρεία που προκαλεί προβληματισμούς

Οι προηγούμενες γενιές μαμάδων χρησιμοποιούσαν αρκετά το βρεφικό ταλκ για να προστατεύσουν τα μωράμια από τα συγκάμματα κι έτσι μάθαμε κι οι νεότερες γενιές μαμάδων την ίδια πρακτική. Παρά το γεγονός ότι πλέον κυκλοφορούν στην αγορά πολλές κρέμες συγκάμματος που είναι πολύ πιο πρακτικές, αρκετοί γονείς εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το ταλκ. Εξάλλου, εκτός από την προστασία που προσφέρει στην περιοχή της πάνας, έχει κι άλλες χρήσεις, όπως για να αφαιρέσεις την άμμο από τα παιδικά πατουσάκια το καλοκαίρι!

Ένα πρόστιμο 260 εκατομμυρίων σε πολύ γνωστή εταιρεία με προιόντα παιδικών ταλκ προκαλεί πολλούς προβληματισμούς στους γονείς αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Action 24 περιέχουν ουσίες, όπως ο αμίαντος, που προκαλούν καρκίνο!

Ο Κωνσταντίνος Σφλώμος, Ομότιμος καθηγητής Χημείας στο ΠΑΔΑ είπε πως “το χρησιμοποιούσαμε και το χρησιμοποιούμε ενώ έχει απαγορευτεί εφόσον περιέχει αμίαντο. Η εταιρεία Johnson & Johnson ισχυρίζεται ότι δεν έχει αμίαντο και ότι στα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και για τα οποία έχει καταδικαστεί οι καρκίνοι που έχουν εμφανιστεί είναι από το περιβάλλον, από ένα εργοστάσιο που βρίσκεται κοντά στις κατοικίες τους. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο όμως, δεδομένου ότι δεν ήταν μόνο μία γυναίκα που έκανε την αγωγή, τα θύματα ήταν διάσπρατα σε όλη την επικράτεια”.

“Έχει διαπιστωθεί από την ιατρική έρευνα ότι ο αμίαντος δημιουργεί μια ασθένεια που ονομάζεται ασβέστωσις (αμιάντωση), η οποία προσβάλλει τα εσωτερικά όργανα στην περιοχή του πνεύμονα, της κοιλιάς, των γεννητικών οργάνων με μηχανική καρκινογένεση”, εξήγησε ο καθηγητής.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network