“Ξέρεις πόσο με αγαπούσε η Καρολάιν”: Η επιστολή που έστειλε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στη μητέρα της Καρολάιν και ζητά να τη δώσει στην μικρή Λυδία

"Ξέρεις πόσο με αγαπούσε η Καρολάιν": Η επιστολή που έστειλε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στη μητέρα της Καρολάιν και ζητά να τη δώσει στην μικρή Λυδία

«Ο άνθρωπος αυτός σχεδιάζει μεθοδικά το μέλλον του. Ετοιμάζεται να δώσει στη Νομική. Μετά την καταδίκη του έστειλε επιστολή στην μητέρα της γυναίκας που δολοφόνησε και με χειριστικό τρόπο της λέει “δεν έγιναν έτσι τα πράγματα”. Αυτήν την επιστολή θέλει να την δώσει στην κόρη του». Ως ένα χειριστικό άτομο «που πάσχει από αντικειμενική ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας» περιέγραψε στην κατάθεση της στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η ψυχίατρος, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας Κράουτς, Άλκηστις Ηγουμενάκη, τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Καρολάιν Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Έχοντας μελετήσει δεκάδες στοιχεία μεταξύ των οποίων και το ημερολόγιο της Καρολάιν και μετά από συνεντεύξεις με τη μητέρα του θύματος, η ψυχίατρος κατέθεσε στο δικαστήριο την άποψη που έχει σχηματίσει για τον 35χρονο πιλότο, με τον οποίον, όπως είπε, δεν έχει έλθει σε επαφή. Η μάρτυρας αναφερόμενη σε χειριστική προσωπικότητα, επικαλέστηκε στο δικαστήριο την επιστολή που έστειλε, μέσω του πατέρα του, στη μητέρα της Καρολάιν μετά την καταδίκη του σε ισόβια στον πρώτο βαθμό. «Σε αυτό το γράμμα φαίνεται πόσο απόλυτα χειριστικός είναι» ανέφερε η μάρτυρας, τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος χρησιμοποιεί απέναντι στη μητέρα της γυναίκας που ο ίδιος σκότωσε, «συγκλονιστικές εκφράσεις αντιστρέφοντας την πραγματικότητα». Η μάρτυρας είπε πως ο κατηγορούμενος αναφέρει στην κ. Κράουτς φράσεις όπως «εσύ ξέρεις πόσο με αγαπούσε η Καρολάιν» και «δεν έγιναν έτσι τα πράγματα» αλλά και την καταληκτική τής επιστολής «όταν την ξαναδείς πες της πως την αγαπώ».

Όπως ανέφερε στην κατάθεση της η μάρτυρας, θεωρεί ότι η Καρολάιν είχε αρχίσει να ψάχνει πώς θα φύγει από αυτόν τον γάμο. Επικαλούμενη μάλιστα τη φράση από το ημερολόγιο του θύματος «δεν θα με αφήσει να φύγω έτσι» κατέθεσε: «Το “έτσι” που χρησιμοποιεί η Καρολάιν στο ημερολόγιο της δεν είναι τυχαίο. Το “έτσι” εμένα κάτι μου λέει. Ήξερε πως δεν θα φύγει χωρίς επιπτώσεις. Πάλευε αυτή η κοπέλα. Ήταν συγχυσμένη αλλά ήθελε να παραμείνει σε ένα όνειρο που είχε επιλέξει να ζήσει…».

Η κυρία Ηγουμενάκη είπε επίσης ότι στην περίπτωση του κατηγορούμενου λείπει εντελώς οποιαδήποτε ενσυναίσθηση. «Απέναντι στο παιδί του που σκοτώνει τη μάνα του την περίοδο που το θηλάζει. Το παίρνει στην κηδεία να βλέπει τη μητέρα του στο φέρετρο με 40 βαθμούς. Αυτά δεν τα κάνει ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του… Λείπει κάθε συναίσθημα απέναντι στο σκυλάκι που το σκοτώνει… Ο νάρκισσος έχει μια υπεροψία, είμαι εγώ ο καλός, ο ευγενικός, ο αρεστός. Είναι το “Εγώ” παρά πολύ έντονο: Όλα είναι κτήμα μας: Η γυναίκα μας, ο σκύλος μας. Ενεργεί αδιαφορώντας για τα συναισθήματα των άλλων».

Η υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ζήτησε να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον κατηγορούμενο και να κληθεί να καταθέσει ο πατέρας του θύματος. Ο εισαγγελέας αλλά και το δικαστήριο επιφυλάχθηκαν . Στο δικαστήριο κατέθεσε και η φίλη, από την εφηβεία τους, της Καρολάιν Κράουτς, Θεώνη Αγγελακοπούλου. Η μάρτυρας συνάντησε για τελευταία φορά την φίλης της στις 10 Μαΐου 2021, μία ημέρα πριν το έγκλημα. «Μου έστειλε μήνυμα το πρωί ότι είναι στο πάτωμα και κλαίει και ότι δεν είναι καλά. Μου είπε να βρεθούμε. Βρεθήκαμε στο Παγκράτι για φαγητό. Το ταξί που την έφερε το οδηγούσε φίλος τού κατηγορούμενου. Μου είπε πως είναι πιεσμένη με το κομμάτι του σπιτιού και του παιδιού. Και πως όλο αυτό δεν της προκαλούσε ευχαρίστηση. Ήταν κάτι που θα ήθελε να είναι διαφορετικό, να έχει λιγότερες πιέσεις» τόνισε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Εμφανίστηκε και ο κατηγορούμενος εκεί;

Μάρτυρας: Ναι απρόσκλητος. Απρόσμενα εμφανίστηκε. Η Καρολάιν έδειξε να εκπλήσσεται αρνητικά. Ότι δεν το περίμενε και δεν της άρεσε: έκανε ένα μορφασμό δυσφορίας σε μένα. Είχε ξανασυμβεί κάτι ανάλογο: Μία φορά είχαμε βρεθεί σπίτι μου. Ξέραμε ότι θα ερχόταν να την πάρει αλλά εντελώς απρόσκλητα ήρθε μέσα στο σπίτι μου και κάθισε και ένιωσε και πολύ άνετα στον χώρο. Μου είχε κάνει εντύπωση.

Εισαγγελέας: Σε όλες τις φορές που βρισκόσασταν ερχόταν ο κ. κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Ναι.

Πρόεδρος: Σας είχε πει ότι σκέφτεται να βγει από σχέση της;

Μάρτυρας: Όχι

Κατάθεση έδωσε και ο αστυνομικός Νικόλαος Σχισμένος που είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος. Ο μάρτυρας είπε πως καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε το κινητό τού κατηγορούμενου που ζητήθηκε αφού πλέον η αστυνομικές Αρχές είχαν αποκλείσει την ληστεία. «Το κινητό τού κατηγορούμενου έπαιξε καταλυτικό ρόλο καθώς μέσω εφαρμογής health που είχε, είδαμε ότι στον χρόνο μετά τον θάνατο της Καρολάιν υπήρχε κίνηση ενώ ο ίδιος υποτίθεται ήταν δεμένος και φιμωμένος».

Νωρίτερα κατά την εξέταση της από την υπεράσπιση, η γειτόνισσα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά Αγγελική Γερολυμάτου είπε πως της είχε κάνει εντύπωση ότι «ο κατηγορούμενος μιλούσε και για λογαριασμό της Καρολάιν. Της κρατούσε το γόνατο και έλεγε π.χ. “εμείς θα κάνουμε αυτό”. Μου είχε κάνει αρνητική εντύπωση αυτό». Όπως είπε, όταν μιλούσε ο Αναγνωστόπουλος η Καρολάιν σιωπούσε.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την προηγούμενη διακοπή της δίκης, λόγω κωλυμάτων των συνηγόρων υπεράσπισης: «Όταν δίνουμε διακοπή για μία δικάσιμο και υπάρχει ένα κώλυμα θα πρέπει να προαναγγέλλεται, διαφορετικά οδηγούμαστε σε διακοπές και γίνονται αρνητικά σχόλια σε βάρος της Δικαιοσύνης και δημιουργούνται προβλήματα στους άλλους παράγοντες της δίκης» τόνισε σε αυστηρό ύφος.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που στην προηγούμενη συνεδρίαση ήταν απών, σήμερα μετήχθη από τον Κορυδαλλό για τη δίκη και αναμένεται το βράδυ να επιστρέψει στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου κρατείται. Ο κατηγορούμενος αύριο πρόκειται να ξεκινήσει τις Πανελλήνιες Εξετάσεις από το εξεταστικό κέντρο των φυλακών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network