Αλλεργίες του καλοκαιριού: Τι πρέπει να προσέχουμε οι γονείς

Αλλεργίες του καλοκαιριού: Τι πρέπει να προσέχουμε οι γονείς

Ο αλλεργιολόγος Χρήστος Γρηγορέας, μίλησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA, για τις εποχικές αλλεργίες, εξηγώντας στους γονείς τι πρέπει να προσέχουν αυτή την εποχή. Όπως είπε “η περιόδος της ανοιξιάτικης αλλεργίας έχει επιμηκυνθεί με την κλιματική αλλαγή, έχουμε αλλεργιογόνα και το καλοκαίρι που μπορούν να πυροδοτήσουν αλλεργική ρινίτιδα και άσθμα”.

Πώς μπορούν οι γονείς να καταλάβουν ότι το παιδί τους έχει μια αλλεργία; “Τα πιο χαρακτηριστικά είναι η αναπνευστική αλλεργία, από τη μύτη καταρροή, φτέρνισμα, φαγούρα, μπούκωμα, τσούξιμο και δάκρυα στα μάτια, βήχας, δύσπνοια, άσθμα. Μπορεί να το πούμε κρύωμα, αλλά αν είναι επαναλαμβανόμενο- κάθε άνοιξη- τότε μιλάμε για αλλεργία”.

Οι αλλεργίες σύμφωνα με τον ειδικό αντιμετωπίζονται, αρχικά αποφεύγοντας το αλλεργιογόνο, ενώ και το “αιρ κοντίσιον μπορεί να χειροτερέψει λίγο τις ασθματικές καταστάσεις. Η ζέστη μπορεί επίσης να χειροτερέψει το άσθμα”.

Η τροφική αλλεργία είναι σημαντική: “Περίπου καμιά δεκαριά τροφές είναι αυτές που δημιουργούν το 90% των τροφικών αλλεργιών. Γάλα και αυγό στα μικρά παιδιά, ξηροί καρποί” λέει εξηγώντας ότι όσοι έχουν τροφικές αλλεργίες πρέπει να έχουν μαζί τους ενέσεις αδρεναλίνης. Το καλοκαίρι ειδικά μπορεί να βοηθήσουν και σε τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας αν υπάρχει αλλεργία.

Δες το σχετικό απόσπασμα:

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network