Γ. Λέων: Ιατροδικαστικά, έχουμε μετά βεβαιότητας εγκληματική ενέργεια για Μαλένα και Ίριδα

ο γιατρός της Μαλένας

Ένα πολύ μικρό μόνο μέρος όσων ξέρουν οι εισαγγελείς είναι σε γνώση των υπολοίπων, σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας, σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφορικά με την 33χρονη μητέρα από την Πάτρα που σήμερα απολογείται συμπληρωματικά.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη φορά κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει την 9χρονη κόρη της, ενώ εκείνη νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στην Ευελπίδων από το πρωί για να δώσει στην 18η Τακτική Ανακρίτρια τη δική της εκδοχή για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της.

Αναφερόμενος ο Γρηγόρης Λέων στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της τρίχρονης Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, είπε πως και σε αυτές τις περιπτώσεις “μιλάμε μετά βεβαιότητας για εγκληματική ενέργεια”.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι ένα πολύ μικρό μόνο μέρος όσων ξέρουν οι εισαγγελείς είναι σε γνώση των υπολοίπων, σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Οι εισαγγελείς έχουν από ότι φαίνεται την πλήρη εικόνα, έχουν καταθέσεις από τους γιατρούς. Για να ασκηθεί μια δίωξη πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά ασφαλώς και δεν είναι από το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής, όμως μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα και μάλιστα ασφαλή, λόγω των συνεχόμενων νοσηλειών του παιδιού με τη διενέργεια όχι απλών εξετάσεων, αλλά μια σειρά πολύ εξειδικευμένων” ανέφερε μεταξύ άλλων.

“Εάν αποκλείονται ουσιαστικά γεννετικοί λόγοι και άλλοι ενδογενείς, ουσιαστικά πηγαίνουμε για έναν εξωτερικό παράγοντα” ανέφερε ακόμη ο κ. Λέων.

Ερωτηθείς για τις περιπτώσεις και των άλλων δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, επισήμανε ότι αναμένεται το έργο των Εισαγγελέων, ενώ συμπλήρωσε:

Ιατροδικαστικά υπάρχει πλέον απόλυτη σύγκλιση απόψεων. Υπάρχει μια και μόνο επιστημονική άποψη και μιλάμε μετά βεβαιότητας πλέον για εγκληματική ενέργεια σε ότι αφορά και τα δύο πρώτα παιδιά, τουλάχιστον όσον αφορά την επιστημονική πτυχή της υπόθεσης. Προφανώς σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης γιατί έχει να τις συνδυάσει και με άλλα στοιχεία”, ανέφερε χαρακτηριστικά:

Δείτε το σχετικό video στο thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network