Γιατί οι μαμάδες είναι κακιές η μία με την άλλη; Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου το εξηγεί με τον πιο απλό τρόπο

Γιατί οι μαμάδες είναι κακιές η μία με την άλλη; Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου το εξηγεί με τον πιο απλό τρόπο

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου έκανε μια ανάρτηση στο Instagram της για να εξηγήσει με απλό τρόπο κάτι που λίγο-πολύ όλες οι μαμάδες έχουμε παρατηρήσει στις συναναστροφές μας με άλλες μαμάδες. Ένα σχόλιο στην παιδική χαρά, σε ένα παιδικό πάρτι, ακόμα και στο οικογενειακό τραπέζι που μπορεί να μας κάνει να εκνευριστούμε, να ανησυχήσουμε ακόμα και να αμφισβητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Τελικά γιατί οι μαμάδες κριτικάρουμε ή μία την άλλη και μάλιστα όχι πάντα με κομψό τρόπο;

Όπως εξήγησε στο βίντεο που μοιράστηκε η δημοσιογράφος και μαμά δύο κοριτσιών, το mum shaming ξεκινάει από το μητρικό άγχος. “Το μητρικό άγχος γεννιέται θες δεν θες την ώρα που γεννάς το παιδί σου. Είναι το άγχος του να είσαι καλή μαμά. Και η επίγνωση ότι δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα”.

Οι μαμάδες κάνουμε κάποιες επιλογές για τον θηλασμό, τον ύπνο του μωρού, τις ώρες που βλέπει το παιδί τηλεόραση ή παίζει στο tablet, την ώρα του ύπνου, τη διατροφή του, και όπως λέει η Ελιάνα συνήθως την ενισχύουμε διαβάζοντας άρθρα για αυτές τις επιλογές αλλά και κάνοντας παρέα με μαμάδες που έχουν κάνει τις ίδιες επιλογές.

Εμφανίζεται ξαφνικά μια μαμά που έχει κάνει την άλλη επιλογή κι εσύ ξαφνικά την βλέπεις ως “ο εχθρός”. Γιατί; Γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η επιλογή η σωστή δεν είναι μία. Μπορεί να το κάνεις σωστά και εσύ και εκείνη. Όμως το μητρικό άγχος που σου δημιουργεί αυτή την ανασφάλεια σου λέει ότι ‘αν αναγνωρίσω ότι αυτή το κάνει σωστά σημαίνει ότι εγώ το κάνω λάθος”, εξηγεί η δημοσιογράφος.

Δες το βίντεο της Ελιάνας Χρυσικοπούλου

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network