Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αυτοκτονία του 13χρονου στα Κάτω Πατήσια

αυτοκτονία του 13χρονου

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τον θάνατο του 12χρονου αγοριού που φαίνεται να αυτοκτόνησε έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας. Η κ. Σωτηρία Παπαγεωργόπουλου ζητεί από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία θα διεξάγει την έρευνα, να διαπιστώσει εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Τι συμβαίνει με το blackout challenge του Tik Tok;

Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Αστυνομία, έχει ξεκινήσει έρευνα ως προς τα αίτια που οδήγησαν το 12χρονο αγόρι στην αυτοκτονία. Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η πράξη του αυτή να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Η «πρόκληση» αυτή ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Ωστόσο, φαίνεται πως η συγκεκριμένη πρόκληση έχει αποβεί μοιραία αρκετές φορές στο παρελθόν, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

Οι αρχές έχουν κατάσχει το laptop του παιδιού για έρευνα διευκρινίζοντας πως δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιος συσχετισμός αλλά και πως στη χώρα μας δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά ή καταγγελία για τραυματισμό ή θάνατο από το εν λόγω παιχνίδι ή κάποιο άλλο διαδικτυακό. Το παιδί έμενε με τη μητέρα και τον αδερφό του, καθώς οι γονείς του ήταν σε διάσταση.

Ο θάνατος 10χρονης που συμμετείχε σε «blackout challenge» στις ΗΠΑ

Το blackout challenge έχει οδηγήσει σε θανάτους μικρών παιδιών στις ΗΠΑ. Πρόσφατα η οικογένεια ενός 10χρονου κοριτσιού, που στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου στο πλαίσιο ενός «challenge» τουTikTok μήνυσε την πλατφόρμα βίντεο για αμέλεια και «ελαττωματικό σχεδιασμό».

Η Nylah Anderson από τη Φιλαδέλφεια βρέθηκε αναίσθητη στη ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας της μητέρας της στις 7 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

womantoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network