Λαμπρινή Δανιηλίδου: Η αθλήτρια που έσωσε τη ζωή παιδιού 15 μηνών

Λαμπρινή Δανιηλίδου: Η αθλήτρια που έσωσε τη ζωή παιδιού 15 μηνών

Υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες, που κατέβαλαν γιατροί, προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πρίνου και διασώστες του ΕΚΑΒ Θάσου και Καβάλας το απόγευμα της Κυριακή, για να σωθεί ένα κοριτσάκι μόλις 15 μηνών, που κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του μετά από εισρόφηση.

Το κοριτσάκι αρχικά διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της Θάσου και αφού δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες με την παροχή οξυγόνου, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Καβάλας. Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου και στήθηκε γέφυρα ζωής για να φτάσει η μικρούλα στο Νοσοκομείο σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα καθώς το κάθε λεπτό μετρούσε αντίστροφα για την κατάσταση της υγείας της.

Η αθλήτρια προσέφερε άμεσα τις πρώτες βοήθειες

Καθοριστική ήταν η συμβολή της 38χρονης αθλήτριας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, Λαμπρινής Δανιηλίδου, η οποία με την ιδιότητα της ναυαγοσώστριας προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες της.

Ο βολιώτικος σύλλογος συγχαίρει την αθλήτριά του αναφέροντας σε ανακοίνωσή του:

“Εκφράζουμε ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στη Λαμπρινή Δανιηλίδου, αθλήτρια του Συλλόγου μας Δρομέων Υγείας Βόλου, γυμνάστρια, και ναυαγοσώστρια της Life Guard Volos, η οποία διέγνωσε την κρισιμότητα του περιστατικού το οποίο σημειώθηκε στην επιχείρηση Alexandra beach spa resort, όπου εργάζεται στη Θάσο. Φαινομενικά κάποιος μη έμπειρος θα μπορούσε να θεωρήσει ότι δεν πρόκειται για κάτι τόσο επείγον. Η Λαμπρινή Δανιηλίδου προσέφερε άμεσα τις πρώτες βοήθειες, ειδοποίησε το Κέντρο Υγείας και κερδήθηκε πολύτιμος χρόνος για να σωθεί μια ζωή. Χαρακτήρισε εμπειρία ζωής όσα χρειάστηκε να κάνει σε τόσο λίγο χρόνο.

Η Λαμπρινή Δανιηλίδου συμμετέχει σε κάθε δράση του ΣΔΥ Βόλου όσο βρίσκεται στον Βόλο, με αποκορύφωμα τις πεζοπορίες και με την παρουσία της προσφέρει σιγουριά στον κάθε συμμετέχοντα και σε κάθε διαδρομή”.

Πηγή: taxydromos.gr

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network