Μπομπ Σφουγγαράκης και Πάτρικ – Εντοπίστηκαν από επιστήμονες στα βάθη του Ατλαντικού

Μπομπ Σφουγγαράκης

Σε άλλη μια επιβεβαίωση πως η ζωή μιμείται την τέχνη, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα κίτρινο θαλάσσιο σφουγγάρι να «αράζει» με ένα ροζ αστερία στα βάθη του Ατλαντικού, όπως συνηθίζουν οι πρώτοι διδάξαντες Μπομπ Σφουγγαράκης και Πάτρικ Αστέρης.

Σύμφωνα με τη lifo.gr, τα δύο πλάσματα κατέγραψε το τηλεχειριζόμενο όχημα Okeanos Explorer της Εθνικής Διοίκησης Ωκεανού και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) σε βάθος άνω των 1.800 μέτρων, μια πλαγιά των υποθαλάσσιων ορέων Retriever, περίπου 320 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, τη διασκεδαστική αυτή σύμπτωση εντόπισε ο Κρίστοφερ Μα, θαλάσσιος βιολόγος του Μουσείου Σμιθσόνιαν.

«Συνήθως αποφεύγω τέτοιες αναφορές, αλλά ΟΥΑΟΥ. Ο Μπομπ Σφουγγαράκης και ο Πάτρικ της αληθινής ζωής» τουίταρε με ενθουσιασμό ο Μα, προσθέτοντας πως η σύμπτωση των απίθανων χρωμάτων του σφουγγαριού και του αστερία τον κατέλαβε εξ απήνης.

«Ως βιολόγος που εξειδικεύεται σε αστερίες, οι περισσότερες απεικονίσεις του Πάτρικ και του Μπομπ του Σφουγγαράκη είναι λανθασμένες» λέει ο ίδιος. Για παράδειγμα, οι αστερίες είναι σαρκοφάγοι και μεταξύ των θηρευμάτων τους είναι και τα σφουγγάρια.

«Θεώρησα πως θα ήταν αστείο να κάνω τη σύγκριση η οποία για μια φορά ήταν ακριβής στην εικόνα και τα χρώματα των ηρώων κινουμένων σχεδίων» πρόσθεσε.

Μπομπ Σφουγγαράκης και Πάτρικ - Εντοπίστηκαν από επιστήμονες στα βάθη του Ατλαντικού

Πέραν της ομοιότητας με το δημοφιλή ήρωα της σειράς κινουμένων σχεδίων του Nickelodeon, το ασυνήθιστο με τη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι η σπανιότητα του φυσικού αυτού σφουγγαριού, καθώς τα θαλάσσια σφουγγάρια παίρνουν συνήθως το χρώμα και το σχήμα των επιφανειών όπου ζουν. Τα περισσότερα είναι πορτοκαλί ή λευκά ώστε να ενσωματώνονται χρωματικά στο περιβάλλον και σχεδόν ποτέ ζωηρό κίτρινο, όπως αυτό της εικόνας.

Ο σαρκοβόρος αστερίας δίπλα στο σφουγγάρι είναι του είδους Chondraster που απαντάται σε σκούρο ή ανοιχτό ροζ ή λευκό χρώμα.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network