Τέμπη- Μαμά Ιφιγένειας: “Πώς μπορείς να πάρεις από μια μάνα ό,τι πιο μονάκριβο είχε και να της πεις να σιωπήσει;”

Τέμπη- Μαμά Ιφιγένειας: "Πώς μπορείς να πάρεις από μια μάνα ό,τι πιο μονάκριβο είχε και να της πεις να σιωπήσει;"

Για μια μάνα κι έναν πατέρα, σταματά ο χρόνος, σταματά κι η ζωή όταν μαθαίνει ότι το παιδί του χάθηκε. Κανένας γονιός δεν μπορεί καν να φανταστεί τον χαμό του παιδιού του.

Για τους γονείς, τους συγγενείς, των 57 θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών ο χρόνος σταμάτησε στις 28 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 23.22. Ένα χρόνο μετά ο πόνος δεν έχει φύγει, η αγανάκτηση και η επιθυμία για δικαιοσύνη έχει μεγαλώσει και μαζί μεγαλώνει και η οργή. Πώς λες σε μια μάνα που κάθε βράδυ ουρλιάζει στον ύπνο της από τον πόνο να σιωπήσει; Γιατί της λες πώς να θρηνήσει; Πώς της λες να σταματήσει να αγωνίζεται για δικαιοσύνη;

Ο Μητροπολίτης Λάρισας, Ιερώνυμος, βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη και δήλωσε μετά το τρισάγιο για τα 57 θύματα: «Να ξέρετε ότι έναν κεκοιμημένο τον τιμάς πολύ με τη σιωπή και την προσευχή, δεν τον τιμάς με τον θόρυβο», μια δήλωση –κριτική στους συγγενείς που αναζητούν δικαίωση στη μνήμη των θυμάτων.

Ανάμεσα στις πολλές αντιδράσεις σε αυτή τη δήλωση, ήταν και η συγκλονιστική απάντηση της μαμάς της αδικοχαμένης Ιφιγένειας. «Δεν μας ταιριάζει η σιωπή……τα ουρλιαχτά μας ταιριάζουν», έγραψε προσθέτοντας «δεν μπορείτε να μου το απαγορεύσετε δεν μπορώ να το ελέγξω».

Στην ανάρτησή της στο Facebook περιέγραψε πώς βιώνει το πένθος της από τότε που έχασε την «ομορφιά της», την Ιφιγένειά της:
“Τέμπη…. Δεν μας ταιριάζει η σιωπή……τα ουρλιαχτά μας ταιριάζουν…. πως μπορείς να πάρεις από μια μάνα ότι πιο μονάκριβο είχε…το πιο όμορφο, αγαπημένο,. ότι δημιουργεί μια ζωή, και να τής πεις να σιωπή…. Έχω χάσει την ομορφιά. καλοσύνη.. σπουδαία. αναντικατάστατη, ότι πιο χρισο έχω αγγίξει.. κλάμα την ημέρα… ουρλιαχτά την νύχτα…. αυτό δεν μπορείτε να μου το απαγορεύσετε δεν μπορώ να το ελέγξω….
απάντηση προς” Τον κεκοιμημένο τόν τιμας με σιωπή όχι με θόρυβο…”.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network