10 + 1 σκέψεις για το καλοκαίρι με παιδιά

καλοκαίρι με παιδιά

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου γράφει για πώς τα παιδιά νοηματοδοτούν εντελώς διαφορετικά για εκείνη πια τα καλοκαίρια της

Κάπου διάβασα πριν λίγο καιρό «vacation with kids is just relocation» (μτφρ: διακοπές με παιδιά είναι απλά αλλαγή γεωγραφικής τοποθεσίας) και πραγματικά είναι ακριβώς έτσι.

Ναι, το τοπίο αλλάζει, ναι, πας παραλία, ναι, όλη μέρα φοράς σαγιονάρες αντί για παπούτσια (προσωπικά κυκλοφορώ όπου μπορώ και ξυπόλητη) αλλά η ουσία των πραγμάτων παραμένει: το καλοκαίρι με παιδιά είναι ένα άλλο καλοκαίρι από αυτό που μέχρι τώρα ήξερες.

Όχι πως οι άλλες 3 εποχές έχουν παραμείνει ίδιες, απλά να, το γλυκό καλοκαιράκι (αγαπημένο, που με τόση εγώ λαχτάρα το προσμένω) είναι συνώνυμο της χαλάρωσης, της ξεκούρασης και της ξεγνοιασιάς, έννοιες με τις οποίες η μητρότητα απλά δεν διασταυρώνεται ποτέ.

Οπότε, έκανα κι εγώ τη λίστα μου με όλα όσα μου κάνουν «καλοκαίρι» και έγραψα δίπλα τους τι σημαίνουν όλα αυτά για μένα στο σήμερα, στο Καλοκαίρι 2019.

Κάνε κι εσύ τη δική σου…

Καλοκαιράκι σημαίνει…

Ήλιος

Καλοκαιράκι με παιδιά σημαίνει…

Να φτάνεις στην παραλία 10, να τα μαζεύεις στις 12 για να ξαναπάς στην παραλία στις 5 και να τα ξαναμαζέψεις στις 7. Εναλλακτικό σενάριο: το παίζεις γενναίος και μένεις στην παραλία όλη μέρα, και κατά τις επικίνδυνες ώρες, γνωρίζοντας πώς όλες αυτές τις ώρες η αποστολή σου είναι ανθρωποκυνηγητό παιδιών εναλλάξ για καπέλο, γυαλιά, αντηλιακό.

Καλοκαιράκι σημαίνει…

Θάλασσα

Καλοκαιράκι με παιδιά σημαίνει…

Σειρά από μανάδες στην πρώτη γραμμή της ακτής, που παρακολουθούν τα τέκνα τους να ξεδιπλώνουν το κολυμβητικό τους ταλέντο στα ρηχά: άλλο με μπρατσάκια πιτζαμοήρωες, άλλο με κουλούρα ladybug, άλλο ζωσμένο με τουβλάκια – παρεμπιπτόντως η κόρη μου τα λιγουρεύεται όλα αλλά δεν επιτρέπεται να φορέσει τίποτα για να μην πάει πίσω η πρόοδός της στο baby swimming, τρομάρα μας. Τα περισσότερα παιδάκια, πάντως, καταλήγουν σε υστερικά κλάματα γιατί «η θάλασσα μπήκε στα μάτια μου».

Καλοκαιράκι σημαίνει…

Τζιτζίκια

Διαβάστε τη συνέχεια στο missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network