6 χαρακτηριστικά που ενδέχεται να έχουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί Ιούνιο

παιδιά που έχουν γεννηθεί Ιούνιο

O Ιούνιος είναι ένα καταπληκτικός μήνας για αν υποδεχτείς ένα μωρό σύμφωνα με τις έρευνες (όχι ότι οι άλλοι μήνες δεν είναι!). Οι ειδικοί διατείνονται ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Ιούνιο, συνήθως, έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Πάμε να τα δούμε:

1. Πάνε για ύπνο αργότερα

Μια μελέτη στο περιοδικό Sleep έδειξε ότι οι άνθρωποι που έχουν γενέθλια την άνοιξη και το καλοκαίρι γενικά πάνε για ύπνο αργότερα από εκείνους που γεννήθηκαν το φθινόπωρο και το χειμώνα. Αν λοιπόν το παιδί σας έχει γεννηθεί τον Ιούνιο, είναι πολύ πιθανό να κοιμάται λίγο… αργότερα.

2. Τα παιδιά του Ιουνίου είναι πιο έξυπνα

Σύμφωνα με μελέτη του Columbia University Medical Center, τα παιδιά που γεννιούνται τον Ιούνιο, συνήθως, έχουν υψηλότερο IQ από όσα γεννιούνται τον Δεκέμβριο.

3. Είναι πιο “χαρούμενα”

Σύμφωνα με μελέτη του Vanderbilt University  φαίνεται πως η ηλιοφάνεια επηρεάζει την ψυχολογία των μωρών καθώς τα παιδιά που γεννιούνται καλοκαίρι εμφανίζουν λιγότερες ψυχο-συναισθηματικές μεταπτώσεις.

4. Είναι λιγότερο ριψοκίνδυνα

Μελέτες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εποχές γέννησής μας επηρεάζουν τα επίπεδα ντοπαμίνης δείχνουν πως η αναζήτηση έντονων συγκινήσεων είναι πιο συχνό χαρακτηριστικό στα παιδιά που γεννιούνται το φθινόπωρο και το χειμώνα. Τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα ντοπαμίνης, γεγονός που ίσως επηρεάζει την τάση τους στο να αναλαμβάνουν ρίσκα.

5. Έχουν συχνότερα δυσανεξία στη Γλουτένη

Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν, μεταξύ άλλων, ότι τα μωρά που γεννιούνται καλοκαίρι εμφανίζουν συχνότερα δυσανεξία στη γλουτένη, ίσως γιατί ξεκινούν τις στέρεες τροφές τον χειμώνα, οπότε επικρατούν οι ιώσεις.

6. Είναι πιο πιθανό να είναι ψηλά παιδιά

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα καλοκαιρινά μωρά γίνονται  ψηλότερα από εκείνα που γεννήθηκαν στους ψυχρότερους μήνες  ενώ ενδέχεται να έχουν και μεγαλύτερο βάρος.

Να σημειώσουμε πως οι συγκεκριμένες έρευνες δείχνουν τις τάσεις που επικρατούν. Με λίγα λόγια ένα παιδί που θα γεννηθεί τον Ιούνιο δεν σημαίνει ότι θα διαθέτει απαραίτητα κάποιο ή όλα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Επιμέλεια Έλενα Θάνου

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network