Η Γερμανία σχεδιάζει να εμβολιάσει τα 12χρονα παιδιά το καλοκαίρι

Η Γερμανία σχεδιάζει να εμβολιάσει τα 12χρονα παιδιά το καλοκαίρι

Την προσδοκία ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα δώσει το καλοκαίρι πράσινο φως στο εμβόλιο της BioNTech/Pfizer για παιδία άνω των 12 ετών, έτσι ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, εξέφρασε ο Γερμανός Υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν.

Προς το παρόν το συγκεκριμένο εμβόλιο επιτρέπεται για παιδιά άνω των 16 ετών.

Και παιδιά πάσχουν μετά την ανάρρωση από μακροπρόθεσμα συμπτώματα

Η αύξηση των κρουσμάτων είναι λιγότερο σοβαρή στα παιδιά, αλλά ο πρόεδρος του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ επικαλέστηκε έρευνες που έχουν διαπιστώσει πως και παιδιά πάσχουν μετά την ανάρρωση από μακροπρόθεσμα συμπτώματα, για παράδειγμα αναπνευστικά προβλήματα, δυσκολίες συγκέντρωσης της προσοχής, κόπωση.

Η Γερμανία, όπως αναφέρει σχετικά η Deutche Welle, κατάφερε να επιβραδύνει τους ρυθμούς εξάπλωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο .Μέχρι στιγμής δεν είναι όμως ξεκάθαρο αν πρόκειται για μια τάση ή για ένα προσωρινό φαινόμενο. Πάντως, ο δείκτης θετικότητας που κυμαίνεται μεταξύ 150 και 170 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών εξακολουθεί να είναι υψηλός, το δε προσωπικό στις εντατικές μονάδες των νοσοκομείων έχει φτάσει στα όρια της αντοχής του. Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει κανένας λόγος για εφησυχασμό, τόνισε ο κ. Σπαν.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network