Μην μαθαίνετε στους γιους σας ότι τα κορίτσια είναι αδύναμες υπάρξεις – γιατί δεν είναι

Μην μαθαίνετε στους γιους σας ότι τα κορίτσια είναι αδύναμες υπάρξεις - γιατί δεν είναι

Είμαι γυναίκα, μητέρα, αδελφή, κόρη, ιδιοκτήτης επιχείρησης, τρελαίνομαι για αθλητικά και κρύα μπύρα, οδηγώ μηχανή, κάνω πολλές δουλειές καλύτερα από αρκετούς άντρες, μαστορεύω κ.λ.π. Γενικά είμαι ένας χειραφετημένος άνθρωπος, που πάντα πίστευε και πιστεύει στην ισότητα των φύλων και μπλα μπλα μπλα.

Είμαι το είδος του ανθρώπου που βοηθάω τα αγόρια μου να εξελιχθούν σε άντρες που κάθε γυναίκα θα ήθελε να έχει δίπλα της. Που αύριο, δεν θα υπάρξει κάποια να τους αποκαλέσει “μαμάκηδες”, “κολλημένους στην φούστα της μαμάς”, “μαμόθρεφτους” και όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς που κι εγώ, δικαίως, έχω αποδώσει σε αρκετούς άντρες που πέρασαν από τη ζωή μου.

Τους μαθαίνω να είναι ανεξάρτητοι, αυτάρκεις, να μαζεύουν τα πράγματά τους, να πλένουν το πιάτο τους και να σέβονται τις γυναίκες. Τους διδάσκω να εκτιμούν την εσωτερική ομορφιά των άλλων και να μην κρίνουν τους ανθρώπους από τα ρούχα τους, τα χρήματα που έχουν, τη θρησκεία τους, το χρώμα του δέρματός τους.

Δεν παρουσιάζω στα αγόρια μου τα κορίτσια σαν αδύναμες υπάρξεις που χρειάζονται προστασία και προδέρμ. Τα κόριτσια αξίζουν σεβασμό και γι’ αυτό θέλω οι γιοι μου να αγαπούν άνευ όρων και ονειρεύομαι και οι σύντροφοί τους να κάνουν το ίδιο.

Ελπίζω να επιλέξουν μία σύντροφο που να τους τιμά για το ότι είναι “άντρες” λόγω της αντρίκιας τους συμπεριφοράς και όχι γιατί έχουν μυς και ένα πέος να επιδείξουν.

Από την άλλη, δεν θέλω τα παιδιά μου να γίνουν θύματα του θυμού κάποιας γυναίκας που έχει μεγαλώσει με την ρήση “όλοι οι άντρες είναι μαλάκες” ή “όλοι ίδιοι είναι”. Δεν έχω πει ποτέ κάτι αντίστοιχο στα παιδιά μου για τις γυναίκες, αφενός γιατί είμαι γυναίκα και αφετέρου γιατί δεν αντέχω το τσουβάλιασμα. Υπάρχουν ηλίθιες, ανόητες και κακομαθημένες γυναίκες, όπως υπάρχουν άβουλοι, αγενείς και κολλημένοι στη μάνα τους άντρες.

Πάντα θα λέω στα αγόρια μου πως οι γυναίκες δεν χρειάζονται έναν άντρα για να αισθάνονται ότι αξίζουν. Αυτό που ζητάω από αυτούς είναι να σέβονται όλους τους ανθρώπους. Μόνο τότε θα είναι ο κόσμος πραγματικά δίκαιος και ισότιμος.

Γράφει η Λίνα Δημοπούλου

Διαβάστε επίσης:
Γιατί δεν θέλω να γίνω σαν τη μάνα μου
Τα αγόρια δεν παίζουν με χάντρες

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network