Οι 15 καλύτερες συμβουλές που μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας

καλύτερες συμβουλές

1. Δοκίμασε χωρίς να φοβάσαι.

Δοκίμασε να κάνεις καινούργια πράγματα που θα σου κάνουν καλό, θα σε βοηθήσουν, θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, θα σου δώσουν ικανότητες και χρήσιμη εμπειρία. Μη φοβάσαι και μη μπλοκάρεις τον εαυτό σου λέγοντας «και αν δεν πετύχω;». Επιτυχία είναι και η προσπάθεια, επειδή μέσα από αυτή μαθαίνεις πολύτιμα μαθήματα που θα τα αξιοποιήσεις αργότερα.

2. Μη φρενάρεις τον εαυτό σου με αρνητικές σκέψεις που σε κάνουν να αδρανείς:

«Αυτό δε μπορώ να το κάνω, είναι δύσκολο, θα αποτύχω» είναι μερικές τυπικές φράσεις που λέει ακόμα και ένα παιδί στον εαυτό του, όταν βρεθεί απέναντι σε κάτι που είναι ένα  – ή πολλά κλικ – πέρα από αυτή τη ζώνη στην οποία νιώθει άνετα. Όταν κάνουμε αρνητικές προβλέψεις και κρίνουμε τον εαυτό μας ανίκανο, θα καταβάλλουμε και τη μικρότερη προσπάθεια, οπότε πράγματι θα αποτύχουμε. Αλλά τελικά θα αποτύχουμε όχι επειδή αυτό που είχαμε μπροστά μας ήταν αντικειμενικά δύσκολο, αλλά επειδή έτσι αποφασίσαμε ότι είναι και φερθήκαμε ανάλογα.

3. Να μπορείς να είσαι ευτυχισμένος/η από μέσα σου.

Δυσκολάκι αυτό, το ξέρω. Αλλά στη δουλειά μου βλέπω τόσα πολλά νέα παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη, άγχος, διατροφικές διαταραχές, νέα άτομα που πειραματίζονται με ουσίες, ψάχνοντας να βρουν την ευτυχία κάπου αλλού, εκεί έξω. Βρες την προσωπική σου ισορροπία, ξεκινώντας με το να αγαπάς και να αποδέχεσαι τον εαυτό σου, αλλά και να βρίσκεις νόημα και χαρά στα μικρά πράγματα. Αν έχεις καλοσύνη, αν αποδέχεσαι τους άλλους, αν νιώθεις ευγνωμοσύνη για όσα υπάρχουν στη ζωή σου, τότε δημιουργείς μέσα σου μια πηγή χαράς.

4. Μάθε να αντέχεις έναν βαθμό ζορίσματος.

Η ζωή δεν σου έρχεται πάντα όπως τη θέλεις ή όπως τη σχεδιάζεις. Μάθε λοιπόν να μπορείς να ανεχτείς έναν βαθμό ζορίσματος χωρίς να δυσανασχετείς ή να λυγίζεις και θα δεις τεράστια διαφορά στην ποιότητα της ζωής σου. Μην προσπαθείς να αποφύγεις τα δύσκολα ή το ζόρι. Αντιμετώπισε ή απλώς άντεξε την κατάσταση, και κάνε το καλύτερο που μπορείς.

5. Μη φοβάσαι την αλλαγή.

Είναι ωραίο και βολικό να δρούμε μέσα σε μια ζώνη του οικείου και της ασφάλειας που αυτό μας προσφέρει, αλλά στην πραγματική ζωή υπάρχουν πολλές αλλαγές, σε διάφορα επίπεδα. Κάποιες αλλαγές τις ορίζουμε, κάποιες είναι αναπόφευκτες, κάποιες άλλες μας συμβαίνουν χωρίς να το επιδιώκουμε. Το βασικό είναι να μπορούμε να αγκαλιάζουμε την αλλαγή, να προσαρμοζόμαστε και να συνεχίζουμε με χαμόγελο.

6. Να ξέρεις ότι η προσωπική δουλειά και η δική σου εμπειρία είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι.

Χωρίς προσωπική δουλειά και κόπο δεν μπορείς να χαράξεις τον δρόμο σου και να δημιουργήσεις κάτι που θα κρατήσει.

7. Να θυμάσαι ότι τα λεφτά δεν είναι το παν.

Αλλά τα χρήματα πάνε και έρχονται και μπορεί να είσαι πετυχημένος χωρίς λεφτά ή να έχεις χρήματα αλλά να μην είσαι πετυχημένος σαν άνθρωπος. Σίγουρα πάντως η ευτυχία δε σχετίζεται με τα λεφτά. Οπότε μάθε να τα διαχειρίζεσαι, να μη χρωστάς, να μη σπαταλάς και, όταν μπορείς, να βάζεις κάτι στην άκρη, όσο λίγο και αν σου φαίνεται.

Διαβάστε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network