Οι καθημερινές συνήθειες που μπορείς να καθιερώσεις και να σημαίνουν πολλά για το παιδί

καθημερινές συνήθειες

Να πώς θα χτίσεις εξαιρετικούς δεσμούς με το παιδί σου.

Μια μεγάλη μου επιθυμία είναι να χτίσω ισχυρούς δεσμούς με τα παιδιά μου. Να είμαστε κοντά συναισθηματικά, όχι μόνο τώρα που είναι μικρά, αλλά και όσο μεγαλώνουν. Όσο δηλαδή είναι στην εφηβεία, όσο μεγαλώσουν και φύγουν από κοντά μου (κάτι που το χαίρομαι από τώρα σαν σκέψη), όσο θα έχουν (αν το επιλέξουν) τη δική τους οικογένεια, θα ήθελα να ο δεσμός μας να παραμένει ακλόνητος και ουσιαστικός.

Πώς χτίζεις όμως έναν ουσιαστικό ξεχωριστό δεσμό;

Μακροχρόνιες έρευνες όπου μελετούσαν τις οικογένειες όσον αφορά στην επίδραση των τελετουργιών, των παραδόσεων και των συνηθειών διαπίστωσαν πως όλα τα παραπάνω συνδέονται με την ικανοποίηση στον γάμο, την ισχυρότερη αίσθηση προσωπικής ταυτότητας στην εφηβεία, την υγεία των παιδιών, τις ακαδημαϊκές επιδόσεις, τις αθλητικές επιδόσεις και την ποιότητα και δυναμική των σχέσεων μέσα στην οικογένεια.

Σκέφτηκα λοιπόν κάποιες συνήθειες/τελετουργίες που μπορούμε να υιοθετήσουμε ή που ήδη τις εφαρμόζουμε και μπορούν να συνεισφέρουν στην διαμόρφωση των ουσιαστικά κοντινών σχέσεων μέσα στην οικογένεια.

1.«Το καλύτερο και το χειρότερο»

Την ώρα του φαγητού πείτε το καλύτερο και το χειρότερο που συνέβη στην ημέρα σας. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει επίσης τα παιδιά να αντιληφθούν πως δεν μπορούν όλες οι ημέρες να είναι ίδιες και πάντα χαρούμενες. Κάτι μπορεί να συμβεί που θα μας προβληματίσει, αγχώσει ή στενοχωρήσει. Υπάρχουν καλές στιγμές αλλά και κακές στιγμές και αυτό είναι φυσιολογικό. Μέσα από τη συζήτηση θα σας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσετε και να μοιραστείτε τις απόψεις σας.

2.«Ημέρα ταινίας»

Καθιερώστε μια ή δυο φορές το μήνα την ημέρα που θα δείτε μια ταινία μαζί όλη η οικογένεια.

3.«Βγείτε ραντεβού»

Πιστεύω πολύ στον αποκλειστικό χρόνο που περνάει το κάθε παιδί με τον κάθε γονέα χωριστά. Καθιερώστε κάποιες εξόδους ή δραστηριότητες με το κάθε παιδί ξεχωριστά. Μ’ αυτό τον τρόπο το κάθε παιδί αλλά και ο γονέας λαμβάνουν αποκλειστική προσοχή. Συστατικό πολύ σημαντικό για την δημιουργία μια στενής κοντινής σχέσης.

4.«Δημιουργείστε κάτι μαζί»

Κάποιες φορές με τις μικρές κάνουμε μαζί παζλ ή ζωγραφίζουμε μαζί κάτι το οποίο κορνιζώνουμε και τοποθετούμε στα δωμάτια των κοριτσιών. Αυτό είναι κάτι που το χαίρονται πολύ και νιώθουν πως η προσπάθειά τους εκτιμάται.

5.«Μαγειρέψτε μαζί»

Μια από τις πιο αγαπημένες μας συνήθειες είναι να μαγειρεύουμε μαζί. Φυσικά φτιάχνουμε κυρίως πίτσες και κέικ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network