Είναι αυτό το μυστικό για να μεγαλώσουμε επιτυχημένα παιδιά; Ο συνιδρυτής της Apple εξηγεί τη στρατηγική των γονιών του

Είναι αυτό το μυστικό για να μεγαλώσουμε επιτυχημένα παιδιά; Ο συνιδρυτής της Apple εξηγεί τη στρατηγική των γονιών του

Γιατί κάποιοι άνθρωποι γίνονται επιτυχημένοι ενώ κάποιοι άλλοι- με τις ίδιες ικανότητες και ευκαιρίες- δεν έχουν την ίδια επαγγελματική ή προσωπική επιτυχία;

Οι γονείς αναρωτιούνται ποια είναι η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν για να μάθουν τα παιδιά τους να κυνηγούν τους στόχους τους και να τους πετυχαίνουν. Γράφουν τα παιδιά τους σε αμέτρητες δραστηριότητες για να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, τους μαθαίνουν να μην τα παρατάνε και να είναι ανταγωνιστικά. Όμως, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Apple, τον 73χρονο Steve Wozniak, οι γονείς του ακολουθούσαν εντελώς διαφορετική στρατηγική, αυτή που ακολουθεί και ο ίδιος με τα δικά του παιδιά.

Η πιο σημαντική δεξιότητα που εξασφαλίζει ένα επιτυχημένο μέλλον στα παιδιά είναι αυτή που λίγοι γονείς καταφέρνουν να διδάξουν στα παιδιά τους

Όπως είπε σε ομιλία του σε τελετή αποφοίτησης στο University of Colorado Boulder “οι γονείς μου με άφησαν να ακολουθήσω την καρδιά μου. Όταν θέλεις πραγματικά κάτι, όταν αγαπάς κάτι και είναι το πάθος σου, θα πρέπε οι γονείς σου να σε στηρίζουν να ακολουθήσεις αυτή την πορεία. Όχι να λένε ‘δεν θα έπρεπε να σπουδάσεις αυτό ή πρέπει να πας σε αυτή τη σχολή‘”.

Όπως πρόσθεσε, σύμφωνα με άρθρο του CNBC, ακολούθησε την ίδια τακτική με τα παιδιά του: “Φέρθηκα με τον ίδιο τρόπο και στα παιδιά μου. Οι γονείς μου δεν με πίεσαν να ακολουθήσω τις αξίες τους. Με άφησαν να επιλέξω μόνος μου, οπότε ήμουν προσεχτικός ώστε να κάνω το ίδιο και με τα παιδιά μου”.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν οι γονείς δείχνουν στα παιδιά τους εμπιστοσύνη και δεν “περνάνε” τις φοβίες τους και τα άγχη τους για το μέλλον των παιδιών σε αυτά, τότε είναι πιο πιθανό τα παιδιά να χτίσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη πορεία, όπως εκείνα την ονειρεύονται.

Διάβασε επίσης:

8 λάθη των γονιών που εμποδίζουν τα παιδιά να γίνουν επιτυχημένα

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network