“Αν θέλεις το παιδί σου να έχει αυτοπεποίθηση, σταμάτα να τα κάνεις όλα εσύ”

"Αν θέλεις το παιδί σου να έχει αυτοπεποίθηση, σταμάτα να τα κάνεις όλα εσύ"

Φτιάχνεις κάθε μέρα την τσάντα του παιδιού σου για το σχολείο; Του βάζεις φαγητό στα ταπεράκια χωρίς να το ρωτάς τι θα ήθελε να φάει; Πόσες επιλογές του δίνεις μέσα στη μέρα για το πώς θα περάσει τον ελεύθερο χρόνο του;

Τα παιδιά χρειάζεται να δοκιμάσουν, να επιλέξουν και να προσπαθήσουν για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Χρειάζεται να κατανοήσουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν, αρκεί να το επιτρέψουν οι γονείς τους. Μέσα από τη σωστή καθοδήγηση, τα σωστά παραδείγματα που βλέπουν στο σπίτι και τη βοήθει, τα παιδιά μπορούν να ανθίσουν και να κάνουν σίγουρες επιλογές για το τι θα φάνε, τι θα φορέσουν, τι θα πουν και πώς θα συμπεριφερθούν. Έτσι αποκτούν αυτοπεποίθηση για μια ζωή.

Μια σχετική ανάρτηση έκανε ο εκπαιδευτικός Μάριος Μάζαρης εξηγώντας στους γονείς πως δεν πρέπει να επιλέγουν πάντα εκείνοι για τα παιδιά τους: “Σταμάτα να επιλέγεις αποκλειστικά εσύ τι θα φάει, τι θα παίξει, τι δραστηριότητες θα κάνει“.

Όπως λέει στο βίντεο που μοιράστηκε στο Instagram: “Υπάρχει ένα μέτρο, μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο “ο μπαμπάς/ η μαμά είναι εδώ για να βοηθήσει και στο τα κάνει για σένα“.

Δες την ανάρτηση:

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network