Να τι δείχνει η σειρά γέννησής σου για σένα!

Σειρά γέννησης

Το αν είσαι η μεγαλύτερη, η μεσαία, η μικρότερη ή μοναχοπαίδι στην οικογένειά σου μπορεί σαφώς να επηρεάσει με πολλούς τρόπους την προσωπικότητά σου. “Οι πρώτες εμπειρίες από τη ζωή μας θέτουν τα θεμέλια του πώς λειτουργούμε στη ζωή και στις προσωπικές μας σχέσεις” σχολιάζει η Linda Blair, ψυχολόγος και συγγραφέας του Birth Order: What Your Position in the Family Really Tells You About Your Character.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά με την οποία γεννήθηκες στην οικογένειά σου μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που δίνεις και λαμβάνεις αγάπη στη διάρκεια της ζωής σου. Πώς διαμορφώνεται η ερωτική σου ζωή σύμφωνα με τη σειρά γέννησης:

Είσαι το μεγαλύτερο παιδί

Τα πρωτότοκα παιδιά δουλεύουν σκληρά και επιτυγχάνουν πολλά. “Ως μεγαλύτερο παιδί είσαι οργανωμένη και υπεύθυνη, φροντίζεις τους άλλους και είσαι προστατευτική” σχολιάζει η Blair. “Σε μία σχέση, μπορείς να βασιστείς ότι ένα πρωτότοκο παιδί θα πιέσει σκληρά τον εαυτό του και θα κάνει πάντα αυτοκριτική”.

Είσαι το μεσαίο παιδί

Είσαι γεννημένη για να φέρνεις ισορροπία και είσαι πρωταθλήτρια στους συμβιβασμούς.

“Τα μεσαία παιδιά είναι συνήθως ευνοημένα από τη σειρά γέννησής τους μέσα στην οικογένεια” εξηγεί η ειδικός.

“Μερικές φορές όμως μπορεί να επηρεαστείς εύκολα από τις γνώμες των άλλων. Αναγνωρίζεις με ρεαλισμό τις ικανότητές σου, μπορεί όμως να μην είσαι τόσο σίγουρη για το τι θέλεις στη ζωή”.

Είσαι το μικρότερο παιδί

Τα μικρότερα παιδιά αποζητούν την προσοχή, παίρνουν ρίσκα και είναι γοητευτικά. “Ώς μικρότερο παιδί είσαι παιχνιδιάρα, αυθόρμητη και εύκολος άνθρωπος στις σχέσεις σου” εξηγεί ο ψυχολόγος και ειδικός ανατροφής, Michael Grose. Παρότι συνήθως τα μικρότερα παιδιά έχουν επιτυχία στις διαπροσωπικές σχέσεις, “μπορεί επίσης να περιμένουν από τους άλλους να αποφασίσουν γι’ αυτά και μπορεί να είναι πιο επιπόλαιοι στις προσωπικές τους σχέσεις”.

Είσαι μοναχοπαίδι

Με τους προβολείς στραμμένους συνεχώς επάνω σου, ως μοναχοπαίδι τυπικά είσαι παραδοσιακή, υπεύθυνη και αξιόπιστη. Εξαιτίας όμως αυτής της συνεχούς προσοχής, τα μοναχοπαίδια μπορεί “μερικές φορές να’ναι εξαρτημένα και απαιτητικά στον έρωτα”, προσθέτει ο Grose.

Tip:
Αν είσαι μοναχοπαίδι κι ο σύντροφός σου το μικρότερο παιδί μιας οικογένειας, η σχέση αυτή έχει υψηλό δείκτη δυσκολίας!

Το διαβάσαμε στο shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network