Ζαούτης: Αναμένεται έγκριση για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

εμβολιασμό παιδιών

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Θ. Ζαούτης έθεσε ως προτεραιότητα την αύξηση των εμβολιασμών.

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματικό και ασφαλές και δεν είναι πια νέο καθώς έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη“, τόνισε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έθεσε ως προτεραιότητα την αύξηση των εμβολιασμών, εκτιμώντας ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και συμπληρώνοντας ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που συζητάμε για τα εμβόλια.

Στο ερώτημα εάν οι νέες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για αύξηση των εμβολιασμών, απάντησε ότι θα ήταν καλύτερα το κίνητρο να είναι να μην αρρωστήσουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως με τα μέτρα αυτά οι ανεμβολίαστοι θα προστατευθούν.

Οι αρνητικές συνέπειες στα παιδιά ξεπερνούν τη νόσο

Σχετικά με το ενδεχόμενο εμβολιασμών σε παιδιά από 5-11 ετών, ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια έγκριση ακόμα. Αναμένεται όμως το επόμενο διάστημα. Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα είναι μικρότερη από εκείνη που χορηγείται στους ενήλικες.

Αναφέρθηκε επίσης στις συνολικότερες αρνητικές συνέπειες του κορονοϊού στα παιδιά, που ξεπερνούν, όπως είπε, τη νόσο. Με το κλείσιμο των σχολείων, εξήγησε ότι αυξήθηκαν:

  • τα ψυχολογικά προβλήματα,
  • το άγχος και
  • η κατάθλιψη,

ενώ μελέτες αναφέρουν ότι αλλάζει ακόμη και το προσδόκιμο ζωής από τις συνέπειες της πανδημίας. Επίσης τόνισε πως η πιθανότητα για long covid στα παιδιά είναι 10%.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network