Η Ψυχική Υγεία των Νέων Σήµερα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη Διεθνή Ημερίδα για τις Τελευταίες Εξελίξεις

Η Ψυχική Υγεία των Νέων Σήμερα: To Μαζί για το Παιδί διοργανώνει μια διεθνή Ημερίδα για τις τελευταίες εξελίξεις

To Μαζί για το Παιδί και ο Επιστημονικός Διευθυντής του οργανισμού, Καθηγητής Αργύρης Στριγγάρης διοργανώνουν διεθνή ημερίδα με τίτλο «Η Ψυχική Υγεία των Νέων Σήμερα», το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, στο Μέγαρο Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, Αίθουσα Μητρόπουλος. Η Ημερίδα υλοποιείται σε συνεργασία με την Α’ Ψυχιατρική Κλινική Αιγινήτειου Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ημερίδα επιδιώκει να αποτυπώσει τις τελευταίες εξελίξεις και προοπτικές στην έρευνα και πρακτική, καθώς και τις πολιτικές της ψυχικής υγείας των νέων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μια ολόκληρη γενιά –οι έφηβοι και τα παιδιά– ζει υπό πίεση λόγω των συνεχιζόμενων κρίσεων όπως η πανδημία της COVID-19, οι πόλεμοι, η ενεργειακή και κλιματική κρίση. Πολλά στοιχεία συγκλίνουν στο ότι η ψυχική υγεία, ειδικά των νέων κοριτσιών, χειροτερεύει τα τελευταία χρόνια.Στόχος της ημερίδας είναι να συμβάλει στην κατανόηση και στη διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα σχετικά με την ψυχική τους υγεία.

Η Ψυχική Υγεία των Νέων Σήµερα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη Διεθνή Ημερίδα για τις Τελευταίες Εξελίξεις

ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ως ομιλητές εξειδικευμένοι και καταξιωμένοι επιστήμονες στον τομέα της ψυχικής υγείας των παιδιών και των νέων,
όπως οι:
Peter Fonagy, OBE, FMedSci, FAcSS, FBA, PhD Head of the Division of Psychology and Language Sciences at UCL, Chief Executive of the Anna Freud National Centre for Children and Families, London

Tamsin Ford, CBE, FMedSci, FRCPsych, PhD Professor of Child and Adolescent Psychiatry, Head of Department of Psychiatry University of Cambridge

Αργύρης Στριγγάρης, MD, PhD, FRCPsych Καθηγητής Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών & UCL Faculty of Brain Sciences, UCL Pro-Vice-Provost in Mental Health and Wellbeing, Επιστηµονικός Υπεύθυνος του «Μαζί για το Παιδί»
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και συζητήσεις με νέους για την εμπειρία τους, καθώς και ομιλίες εκπροσώπων φορέων ψυχικής υγείας και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Θα δοθεί βεβαίωση στους συμμετέχοντες για την παρακολούθηση της ημερίδας.

To Μαζί για το Παιδί από το 2009, παρέχει συστηματικά και με συνέπεια δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε γονείς, έφηβους και εκπαιδευτικούς, στηρίζοντας χιλιάδες οικογένειες σε θέματα που αφορούν τα παιδιά και νέους έως 18 ετών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μέσω της Γραμμής 11525 και του Συμβουλευτικού του Κέντρου.

Οργάνωση: Μαζί για το Παιδί
Σε συνεργασία: Α’ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Διευθυντής: Καθηγητής, Ν. Στεφανής
Εταιρεία Διοργάνωσης: ERA | Congress & Events

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές εδώ

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network