Πότε θα μπουσουλήσει το μωρό μου;

Πότε θα μπουσουλήσει το μωρό μου;

Θα μπουσουλήσει το μωρό μου; Είναι φυσιολογικό να μην μπουσουλήσει καθόλου; Εάν είναι δέκα μηνών και δεν μπουσουλάει είναι ανησυχητικό; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που κάνουν οι μαμάδες στους παιδιάτρους, καθώς ανησυχούν για τη φυσιολογική ανάπτυξη του μωρού τους.

Ο παιδίατρος και διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας, Μάριος Ανδρέου, απαντάει σε αυτή τη σημαντική ερώτηση με ένα βίντεο στο TikTok. Όπως λέει “τα σύγχρονα μωρά δεν μπουσουλάνε”! Γιατί συμβαίνει αυτό; “Ο λόγος είναι ότι τα μάθαμε να κοιμούνται ανάσκελα. Αυτό σημαίνει ότι από την ανάσκελα θέση σηκώνονται και περπατάνε. Ενώ παλιά κοιμόντουσαν μπρούμυτα, σηκωνόντουσαν στα 4, μπουσουλούσαν και μετά σηκωνόντουσαν και φεύγανε”.

Ο γιατρός τονίζει πως “Το μπουσούλημα πλέον δεν είναι μέσα στην αναπτυξιακή εξέλιξη της κινητικότητας του παιδιού. Άρα τα παιδιά μας δεν μπουσουλάνε”, ενώ προσθέτει πως αυτό που μπορούν να κάνουν οι γονείς είναι “όταν αναρριχώνται στο δίχτυ ή στους καναπέδες, κρατάνε με τα δύο χέρια στον καναπέ. Σιγά-σιγά θα αρχίσει να κάνει βήματα στα πλάγια. Τον επόμενο μήνα θα περπατήσει αφού βαστάμε τα δύο χέρια, τον επόμενο μήνα με ένα χέρι και μετά… γεια σας!”.

Δες το όμορφο βίντεο:

@paidiatros_andreou Θα μπουσουλήσει το μωρό μου⁉️🤔👶🏻 Για Διαδικτυακό Ραντεβού : https://calendly.com/paidiatros_andreou/30min #paidiatros_andreou #fyp #fy #babytiktok #εγκυμοσυνη #μωρα #μωρο #παιδι #children #γονεις #parents #μπαμπας #μαμαδες #μαμα #γαλατσι #paidiatros #γονείς #family #vaccine #like #comment #thebest #babycry #baby #fan #doctor #best #εμβόλιο #sleep #pediatrician #παιδιατρος #crawling #paidiatros_andreou ♬ πρωτότυπος ήχος – paidiatros_andreou team

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network