4 έξυπνες συμβουλές για τα παιδιά που είναι “δύσκολα” στο φαγητό

4 έξυπνες συμβουλές για τα παιδιά που είναι "δύσκολα" στο φαγητό

Δεν χρειάζεται να αναρωτηθείτε εάν το παιδί σας είναι “δύσκολο” στο φαγητό. Σίγουρα το γνωρίζετε ήδη. Εάν τρώει μόνο συγκεκριμένα φαγητά, επιλέγει πάντα τα ίδια, δεν θέλει να δοκιμάσει νέες τροφές τότε σίγουρα το “τι να μαγειρέψω για αύριο” γίνεται η πιο απαιτητική δουλειά της ημέρας. Τα καλά νέα είναι ότι, όπως το παιδί σας κάποτε έτρωγε αρακά και πλέον δεν θέλει καν να τον δει στο πιάτο του, έτσι κάποια στιγμή -μέχρι την ενηλικίωσή του -θα αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες, όπως να τρώει μόνο λεπτοκομμένες πατάτες ή να βγάζει τη μπεσαμέλ από το παστίστιο.

Μέχρι τότε- κι επειδή έχετε δοκιμάσει όλες τις πιθανές συνταγές για να φάει το παιδί μπρόκολο ή φασολάκια- καλό είναι να φροντίζετε να τρώει φρούτα, λαχανικά και υγιεινές τροφές με πλούσια θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή του. Πώς θα το κάνετε αυτό; Ευτυχώς, υπάρχουν 4 κόλπα που κάθε μαμά με παιδί που είναι “δύσκολο” στο φαγητό μπορεί να δοκιμάσει για να γεμίσει το πιάτο του με νόστιμες και υγιεινές τροφές.

1. Καλύψτε τη γεύση
Η μουστάρδα, η μαγιονέζα ή κάποια άλλη σως που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι ταιριάζει τόσο με τις πατάτες όσο και με το μπρόκολο, το κρέας, αλλά και κάποια όσπρια. Tip: Δοκιμάστε ψιλοκομμένο, ψητό μπρόκολο με μουστάρδα και σερβίρετέ το σε μπολ για ποπ κορν!

2. Αλλάξτε το μενού για ποικιλία

Γνωρίζετε ποια φαγητά προτιμά αλλά δεν γίνεται ούτε να τα τρώει κάθε μέρα ούτε να μαγειρεύετε συνέχεια τα ίδια φαγητά για όλη την οικογένεια. Αλλάξτε το μενού και τους συνδυασμούς με τα φαγητά που ήδη του αρέσουν και κάντε μικρές παραλλαγές ή προσθέστε κάτι καινούριο σε μικρή ποσότητα.

3. Μαγειρέψτε μαζί με το παιδί

Εάν το παιδί σας βοηθήσει στη μαγειρική, τότε είναι πιο πιθανό να θέλει να δοκιμάσει αυτό που έφτιαξε. Τα παιδιά λατρεύουν να γίνονται δημιουργικά και χαίρονται όταν καταφέρνουν να κάνουν καινούργια πράγματα, οπότε η μαγειρική θα το ενθουσιάσει. Δείξτε του πώς να ετοιμάσει τη σαλάτα, πώς να ανακατέψει τη σάλτσα ή πως να κόψει τα λαχανικά. Εάν μάλιστα κόψει το κολοκυθάκι σε σχήμα αστεριού αποκλείεται να μην θέλει να το δοκιμάσει!

4.Μην του δίνετε πολλές επιλογές

Εάν δεν θέλει να φάει τα λαχανικά του αλλά γνωρίζει ότι θα του δώσετε μια πιο νόστιμη εναλλακτική ώστε να μην μείνει νηστικό, τότε εύκολα θα αρνηθεί την υγιεινή επιλογή. Εάν μέσα στη μέρα έχει φάει καλά, τότε ίσως μια λύση είναι να του πείτε “αυτό είναι το φαγητό μας για σήμερα, δεν έχει κάτι άλλο”!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network