Στους 12 μήνες τα περισσότερα μωρά χρειάζονται ακόμα δύο ημερήσιους ύπνους

ημερήσιους ύπνους

Στους 12 μήνες τα περισσότερα μωράκια χρειάζονται ακόμα δύο ημερήσιους ύπνους. Ένα φυσιολογικό βιολογικό ξύπνημα είναι ανάμεσα στις 06.30-07.00. Εάν το παιδί σου ξυπνάει πριν τις 6πμ τότε θα χρειαστεί να επανεξετάσεις το πρόγραμμα σας!

Κάθε ύπνος μέσα στην ημέρα, πρέπει να είναι το λιγότερο 60 λεπτών! Ιδανικά σε αυτή την ηλικία, τα παιδάκια κοιμούνται 1hr 30min το πρωί και περίπου 2ώρες το μεσημέρι!

Δώσε την προσοχή σου τώρα!

Υπάρχει παλινδρόμηση στον ύπνο σε αυτή την ηλικία!

Τι σημαίνει αυτό;

✔️ Κάποιες φορές, τα μωράκια αντιστέκονται στον πρωινό ή το μεσημεριανό υπνάκο τους. Μην πανικοβληθείς, και ότι και να κάνεις, μην εσφαλμένα θεωρήσεις πως δεν χρειάζονται ένα από τους δυο ύπνους!
✔️ Σε αντίθεση, συνέχισε να προσφέρεις και τους δυο ύπνους! Το δωμάτιο πρέπει να είναι εντελώς σκοτεινό και άφησε το παιδί, έστω να χαλαρώσει μέσα στην κούνια ακόμα και εάν δεν καταφέρει να κοιμηθεί!

🔘 Ο βραδινός ύπνος ξεκινά γύρω στις 7μμ! Το ξέρω ότι ακούγεται αρκετά νωρίς, ιδιαίτερα στην χώρα μας που ακόμα έχει ήλιο και ζέστη!

Αλλά εάν το παιδί σου δεν έχει κοιμηθεί καλά/αρκετά μέσα στην ημέρα, τότε το καλύτερο για όλους σας είναι να κοιμηθεί νωρίς και να ξεκουραστεί!

Ένα ενδεικτικό πρόγραμμα για τους 12 μήνες είναι το παρακάτω!

07.00 ΞΕΚΊΝΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑΪΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΊ
09.15 ΡΙΞΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΜΑΖΙ
09.30-10.30 ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΝΑΚΟΣ
12.15 ΡΙΞΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΜΑΖΙ
12.30/13.00-15.00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟΣ ΥΠΝΟΣ
17.30 ΜΠΑΝΙΟ
19.00/19.30 ΒΡΑΔΙΝΟΣ ΥΠΝΑΚΟΣ

BabySleep by Mary Lagou

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network