15 μαμάδες είπαν τι θα ήθελαν να ήξεραν λίγο πριν φέρουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί

15 μαμάδες είπαν τι θα ήθελαν να ήξεραν λίγο πριν φέρουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί

Όταν μια γυναίκα μένει για πρώτη φορά έγκυος, ρωτά τριγύρω μερικές συμβουλές για να είναι έτοιμη να υποδεχθεί το παιδί της. Τις περισσότερες φορές λένε οι ”παλιές” μαμάδες λένε τα γνωστά, όπως: “Κοιμήσου τώρα!” ή «Απολαύστε την κάθε στιγμή, περνάει γρήγορα!» και οι άνθρωποι μένουν μακριά από την πραγματικότητα.

Ωστόσο αυτές είναι οι συμβουλές που χρειάζονται περισσότερο οι νέες μαμάδες. Γι αυτό τον λόγο, μάθαμε από 16 μανούλες μερικές συμβουλές που χρειάζεται να ακούσουν οι νέες! Μάλιστα, η κάθε μια είναι εντελώς διαφορετική!

1) Λίζι, 32 ετών

«Η νοσοκόμα μου στη ΜΕΘ νεογνών μου είπε την πιο βασική συμβουλή που δεν θα ξεχάσω ποτέ: «Μην το πολυσκέφτεσαι!» Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε τόσα πράγματα, αλλά τα μωρά είναι αρκετά βασικά σε αυτό που χρειάζονται τουλάχιστον τις πρώτες εβδομάδες. Και για τις μαμάδες που μπορεί να έχουν μωρά στη ΜΕΘ για κάποιο διάστημα όπως έκανα εγώ, μην αισθάνεστε ενοχές εάν δεν μπορείτε να πάτε εκεί κάθε μέρα ή να μείνετε όλη μέρα. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα να αφήσεις το μωρό σου εκεί όσο πηγαίνεις σπίτι, αλλά δεν θα το θυμούνται ποτέ».

2) Dianna, 31 ετών

«Μακάρι οι άνθρωποι να μου έλεγαν ότι δεν θα κοιμηθείς τους πρώτους 3 μήνες. Οι άνθρωποι αστειεύονται και λένε ότι δεν θα κοιμηθείς ποτέ ξανά, αλλά μακάρι κάποιος να μου έλεγε ευθέως ότι αυτό σήμαινε πραγματικά μόνο λίγες ώρες την ημέρα. Και, φυσικά, εύχομαι κάποιος να μου έλεγε να αφήσω την περηφάνια μου και να πάρω τη βοήθεια όταν μου προσφέρεται»

3) Stacy, 30 ετών

«Μακάρι κάποιος να μου είχε πει ότι δεν πειράζει αν κλάψει. Δεν μπορούν να βλάψουν τον εαυτό τους από το κλάμα και δεν χρειάζεται να τρέξεις και να τους πάρεις με κάθε μικρό κλάμα που κάνουν»

4) Νικόλ, 31 ετών

«Τόσα πολλά πράγματα. Μακάρι να ήξερα πόσο δύσκολος ήταν ο θηλασμός, ότι δεν είναι εύκολος ή δεν έρχεται αμέσως. Ήμουν πραγματικά αφελής με αυτό»

5) Λίλη, 42 ετών

«Ότι η αγάπη που ένιωθα για το μικρό μου θα ήταν συντριπτικά δυνατή – δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να υπάρχει τέτοια αγάπη»

6) Χριστίνα, 33 ετών

«Μπορείς ακόμα να είσαι μια υπέροχη μαμά ακόμα κι αν γεννήσεις με καισαρική τομή. Μισούσα όταν οι άνθρωποι με ρωτούσαν, «Τι συνέβη; Γιατί δεν γέννησες φυσικά;»

7) Priva, 31 ετών

«Ήμουν τόσο νευρική για τον τοκετό και ένιωθα ότι κανείς δεν μίλησε πραγματικά για τη ζωή μετά τον τοκετό»

8) Ρέιτσελ, 32 ετών

«Μακάρι κάποιος να μου έλεγε να πάω σε έναν φυσιοθεραπευτή»

9) Νταϊάνα, 34 ετών

«Να επενδύσω σε έναν σύμβουλο γαλουχίας εάν ο θηλασμός ήταν σημαντικός για μένα. Καθίστε και ξεκουραστείτε, αφήστε κάποιον άλλο να πλύνει τα πιάτα, να μαζέψει το χαρτί στο πάτωμα, να σκουπίσει κ.λπ. Αφήστε τον κόσμο να σας βοηθήσει»

10) Ντάρμπι, 37 ετών

«Μακάρι κάποιος να μου είχε πει πόσο δύσκολο θα ήταν να χρησιμοποιήσω το μπάνιο και να φροντίζω καλύτερα τον εαυτό μου»

11) Chrissy, 31 ετών

«Ο θηλασμός είναι δύσκολος. Και χρειάζεται χρόνος για να μάθετε και οι δύο τι κάνετε»

12) Κριστίνα, 30 ετών

«Ότι η αρχική περίοδος μετά τον τοκετό μπορεί να είναι και περίοδος ”πένθους”. ”Πένθος” για την απώλεια της παλιάς σου ζωής. ”Πένθος” για τις αλλαγές: λιγότερος χρόνος με μεγαλύτερα παιδιά και με τον σύζυγό σου»

13) Μέγκαν, 31 ετών

«Μου είπαν να κοιμάμαι όταν το μωρό κοιμάται, αλλά ο μεσημεριανός ύπνος δεν είναι τόσο εύκολος όσο πίστευα ότι θα ήταν. Μου είπαν να βεβαιωθώ ότι ο σύζυγός μου βοηθάει με την αλλαγή πάνας και τις δουλειές του σπιτιού. Αλλά όταν επέστρεψε στη δουλειά ήταν δύσκολο. Όταν τελικά πάνε για ύπνο ή κοιμούνται, απλά θέλεις να τα κρατάς και να τα κοιτάζεις, αλλά η μαμά μου είπε να την βάλω στο παιχνιδάκι ή στο μπάσιν για να χαλαρώσω. Έστω και για 10 λεπτά. Είναι τόσο δύσκολο γιατί όταν κοιμούνται είναι τόσο χαριτωμένοι!»

14) Χίλαρι, 32 ετών

«Ότι ο πρώτος μήνας είναι κυριολεκτικά ο χειρότερος μήνας της ζωής σου. Μαθαίνεις ότι ο θηλασμός είναι ο χειρότερος. Κλαις κάθε μέρα χωρίς λόγο και είσαι τόσο κουρασμένη που μερικές φορές νομίζεις ότι μπορεί να πεθάνεις. Πονάει ψυχικά και σωματικά. Αναρωτιέσαι αν θα επιστρέψεις ποτέ στην παλιά σου ζωή και ρουτίνα. Μακάρι να ήξερα ότι τα πράγματα γυρίζουν στη γωνία μετά από τέσσερις εβδομάδες και τόσος χρόνος χρειάζεται για να δεθείς και να αρχίσεις να νιώθεις ξανά άνθρωπος. Και βελτιώνεται ξανά μόλις χαμογελάσουν.

15) Κριστίνα, 30 ετών

«Δεν νιώθεις αμέσως αυτό το συναίσθημα ότι είσαι ερωτευμένος με το μωρό σου. Και αυτό είναι απολύτως εντάξει»

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network