5 φορές που ζητάς τη μαμά σου, όσο χρονών κι αν είσαι

ζητάς τη μαμά

Αν κάτσεις και αναλογιστείς όλες τις διαφορετικές ηλικιακές φάσεις της ζωής σου θα δεις πως υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό που δεν είναι άλλο απ’την ανάγκη σου για ανεξαρτησία. Θέλεις να νιώθεις πως δεν εξαρτάσαι από κανέναν τόσο σε πρακτικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Αρνείσαι να δεχτείς βοήθεια και κάνεις συνεχώς του κεφαλιού σου. Όλα αυτά όμως, μέχρι να «φας τα μούτρα». Εκεί, το πρώτο άτομο που θα τηλεφωνήσεις είναι ποιο άλλο; Μα φυσικά, η μαμά σου. Θες επειδή ξέρεις ότι όπου και αν είναι, ό,τι και αν κάνει θα βρει λίγο χρόνο ν’αφιερώσει στα προβλήματα του παιδιού της; Θες διότι υποσυνείδητα έχεις συνειδητοποιήσει πως οτιδήποτε και αν σου’χει πει έχει βγει σωστή στο τέλος; Το αποτέλεσμα είναι ένα και αυτό δεν αλλάζει, όσο χρονών και αν είσαι. Εμείς, λοιπόν, συγκεντρώσαμε αυτές τις 5 στιγμές της ζωής σου, ανεξαρτήτως ηλικίας, που’ναι σίγουρο πως θα ζητάς τη μαμά σου!

1. Ζητάς τη μαμά σου όταν πρόκειται να πάρεις μία απόφαση ζωής

Το γεγονός ότι μεταξύ σας αναπτύσσεται μία ανιδιοτελής αγάπη, την καθιστά την καλύτερη ψυχολόγο που μπορείς να έχεις στη ζωή σου. Σε ακούει πάντοτε με προσοχή και σου δίνει την κατάλληλη συμβουλή εκεί που πρέπει και με τον τρόπο που την χρειάζεσαι. Για κάποιο περίεργο λόγο, δε, οι συμβουλές ή οι λύσεις που σου προτείνει βγαίνουν τις περισσότερες, τουλάχιστον, φορές, σωστές, κάτι που καταντάει κουραστικό και εκνευριστικό στο τέλος!

2. Ζητάς τη μαμά σου όταν όταν έχεις πληγωθεί

Όσο είσαι μικρή ακόμη, μπορεί να αντιμετωπίζεις τα πράγματα πιο συναισθηματικά και δραματικά… αλλά ο πόνος που νιώθεις όταν μεγαλώνεις και χωρίζεις με τον σύντροφο σου ή τσακώνεσαι με την κολλητή σου, είναι πραγματικά δυσβάσταχτος. Εκεί, λοιπόν, έρχεται η μαμά σου και με το «Όλα θα πάνε καλά» που σου λέει και αλλάζει αμέσως η ψυχολογία σου. Βλέπεις τα πράγματα πιο αισιόδοξα και καταλαβαίνεις πως έχεις δίπλα σου ένα άτομο που πραγματικά σε νοιάζεται και σε στηρίζει.

3. Ζητάς τη μαμά σου όταν όταν χάνεις από τη ζωή κάποιον που αγαπάς

Όταν χάνεις ένα σημαντικό άτομο από τη ζωή σου, ίσως είναι μία από τις πιο επίπονες φάσεις που μπορείς να ζήσεις ως ενήλικας. Κλαις, απογοητεύεσαι και πιστεύεις πως δε θα το ξεπεράσεις ποτέ. Μία από τις καλύτερες ψυχοθεραπείες που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις με τη μητέρα σου έχοντας δίπλα ένα μπουκάλι κρασί που όπως και να’ χει απαλύνει σε μεγάλο βαθμό τον πόνο σου!

4. Ζητάς τη μαμά σου όταν χρειάζεσαι να ακούσεις μόνο την αλήθεια

Υπάρχουν στιγμές που θες να ακούσεις την αλήθεια όσο και αν σε πονέσει. Δε θες να σου χαϊδέψουν τα αυτιά ή να σου πουν αυτό που θα σε κάνει να νιώσεις για λίγα μόνο λεπτά χαρούμενη. Το μοναδικό άτομο που από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο ζήτημα… θα σου πει την αλήθεια δεν είναι άλλο από την αγαπημένη σου μαμάκα. Ξέρει πως κάποια πράγματα που θα σου πει θα σε πληγώσουν αλλά γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι θα σε κάνουν και πιο δυνατή, για αυτό εμπιστεύσου την!

5. Ζητάς τη μαμά σου όταν πρέπει να μαγειρέψεις ή να κάνεις δουλειές

Καλά είναι όταν μένεις ακόμη στο πατρικό σου και η μητέρα σου φροντίζει… για το φαγητό, για το ξεσκόνισμα, για το σκούπισμα και γενικά για οτιδήποτε σχετίζεται με τη φροντίδα του σπιτιού και τη δική σου. Όταν όμως αποφασίζεις να μείνεις μόνη σου… το άτομο που θα τηλεφωνήσεις για να μην πάρει φωτιά η κουζίνα ή να μην γίνει το σπίτι μία αποθήκη, είναι ξεκάθαρα η μαμά σου. Θα σου δώσει την κατάλληλη συμβουλή και θα προβλέψει το λάθος σου πριν καν σκεφτείς να το κάνεις.

Απ’ ό,τι συνειδητοποιείς λοιπόν η μητέρα σου είναι ο αφανής ήρωας σου. Έρχεται από εκεί που δεν την περιμένεις και δίνει τη λύση σε όλα σου τα προβλήματα! Στη τελική ποιος δε νομίζει ότι η μαμά του μπορεί να καταφέρει τα πάντα; 

savoirville.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network