Τι είναι το Εθνικό Απολυτήριο; Ο Υπουργός Παιδείας εξηγεί τις αλλαγές που ετοιμάζει για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Τι είναι το Εθνικό Απολυτήριο; Ο Υπουργός Παιδείας εξηγεί τις αλλαγές που ετοιμάζει για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε στην εκπομπή «Σήμερα» για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και τις αλλαγές που ετοιμάζει το Υπουργείο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει εδώ ένα κεκτημένο. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θεσμικά είναι αν θέλετε μια επιλογή που έχουμε κάνει εδώ και δεκαετίες και σεβόμαστε πάρα πολύ το πόσο αντικειμενικές είναι. Άρα, υπάρχει η αντικειμενικότητα των Πανελλαδικών εξετάσεων την οποία κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας τη σέβεται. Από την άλλη, υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορούν να βελτιωθούν σε αυτό, σημαντικά».

Στη συνέχεια εξήγησε τι είναι το Εθνικό Απολυτήριο: «Εγώ θα πω ένα πράγμα. Ο τρόπος που μπαίνουν τα θέματα. Είναι πολύ χαρακτηριστικό το εξής. Επιτρέψτε μου να το πω γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον: στο Υπουργείο Παιδείας αν έρθει κανείς στον χώρο που βγαίνουν τα θέματα, ο αστείος χαρακτηρισμός που χρησιμοποιούμε εσωτερικά στην ομάδα μου είναι μπούνκερ, είναι ένας χώρος λες και μπαίνεις σε διαβαθμισμένη περιοχή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι το μέρος στο οποίο μπαίνουν τα θέματα των Πανελλαδικών. Αυτή η κουλτούρα των πολύ αυστηρών θεμάτων, των πραγμάτων που πρέπει να μπουν κάθε χρόνο στην κληρωτίδα και να ψάχνεις το ακόμα πιο φοβερό θέμα το οποίο δε θα σκεφτεί κανείς, κάπου πρέπει να αλλάξει. Γι΄αυτό έχουμε επενδύσει ως Κυβέρνηση από την προηγούμενη τετραετία στην τράπεζα θεμάτων, γι΄αυτό τον λόγο όλα αυτά πρέπει κάπως να αυτοματοποιηθούν. Οπότε θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα καλά του συστήματος, την αντικειμενικότητα, τη διαφάνεια, και να βελτιώσουμε τη διαδικασία και το τι εξετάζεται. Αυτή η σύλληψη, αν τη συγκεράσεις, λέγεται εθνικό απολυτήριο».

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network