Επίσης είναι μια ευκαιρία να φτιάξουμε κάτι όλοι μαζί στην κουζίνα, ενώ οι κουραμπιέδες είναι το πιο εύκολο εκ των δύο.
Δοκιμάζουμε λοιπόν μια συνταγή που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης για κουραμπιέδες που δεν χρειάζονται μίξερ!
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
Υλικά
150 γρ. αμύγδαλα, ωμά
250 γρ. βούτυρο lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. άχνη ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. ανθόνερο
2 κ.σ. κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
ανθόνερο
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
-Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 15-20 λεπτά να καβουρδιστούν.
-Κόβουμε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
-Εναλλακτικά τα σπάμε σε γουδί ή σε ένα μιξεράκι.
-Βάζουμε σε άλλο μπολ το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
-Σε τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
-Μεταφέρουμε στο μπολ με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
-Προσθέτουμε τη βανίλια, το ανθόνερο, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
-Πλάθουμε κουραμπιέδες των 25 γρ. και μεταφέρουμε σε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
-Με το δάχτυλό μας, πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια του κουραμπιέ.
-Ψήνουμε 20 λεπτά το κάθε ταψί, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
-Ραντίζουμε με ανθόνερο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.